Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nyílt napot szervezett a Székely Aladár Fotóklub

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2020. január 17. 15:18
Nyílt napot szervezett a Székely Aladár Fotóklub
A magyar kultúra napjához kapcsolódó eseményen a régi idők fényképészeti technikáit mutatják be

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Nyílt napot szervezett a Székely Aladár Fotóklub január 17-én a Kohán Képtárban, a magyar kultúra napja alkalmából. A rendezvényen a régi fényképezőgépekből álló kiállítás mellett előadásokat is meghallgathatnak az érdeklődők.

Bánfi Barnabás, a fotóklub elnöke elmondta, hogy a nyílt napot a magyar kultúra napja alkalmából szervezték, de mivel akkor számos esemény lesz városszerte, előrehozták a programjukat, a helyszínválasztás pedig egyértelmű volt, hiszen a Kohán Képtár ad otthont a fotóklub Harmincöt évesek lettünk! című kiállításának.

– Arra gondoltunk, bemutatjuk, hogy régen hogyan készültek a felvételek, mert nagyon sok embernek, főleg a fiataloknak, erről nincs fogalma – fogalmazott a klubelnök.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Kohán Képtárban az érdeklődőket – köztük három iskoláscsoportot – egy kiállítással várják, amely bemutatja a régen használt technikákat, fényképezőgépeket, laboreszközöket, nagyítógépeket. A kiállított anyag Vágvölgyi Mihály 600-800 darabos fényképező-gyűjteményének legizgalmasabb darabjait mutatja be.

Bánfi Barnabás hozzátette: egész nap előadásokkal várják a látogatókat, amelyek során bemutatják a gépeket és használatukat, de bemutatják a fényérzékeny anyag használatát és a nagyítás folyamatát is.

Az érdeklődőket este 18 óráig várják a Kohán Képtárban.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)