Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Huszonhatodik alkalommal ült asztalhoz a Gyöngyösi Lázár Emlékverseny mezőnye

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. január 07. 13:00
Huszonhatodik alkalommal ült asztalhoz a Gyöngyösi Lázár Emlékverseny mezőnye
Rujan Rodel Marinel és Vaszkó Szabolcs nyerte az egész napos küzdelmeket

Huszonhatodik alkalommal rendezték meg a Gyöngyösi Lázár Emlékversenyt január 4. és 5. között. Az emlékverseny Gyöngyösi Lázárnak, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság egykori Állami-díjas főmérnökének állít emléket, aki kiváló sakkozó és sportvezető volt.

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság székházában megtartott hétvégi rapid tornára 32 sakkozó adta be nevezését. Ahogy azt Thuróczy Géza főszervező elmondta, a korábbi évekhez képest kisebb számú indulóval rajtolt el az emlékverseny, amelynek oka az, hogy a fürdővárosi tornával egy időben egy szegedi sakkversenyt is szerveztek, amely elvitte a mezőny egyharmadát. A szervezők elsősorban a békési és az orosházi sakkozók részvételét hiányolták, ám a gyulai intézmények fiatal sportolói sem ültek asztalhoz.

Az A csoportban az aradi Rujan Rodel Marinel diadalmaskodott, megelőzve a szintén Aradról érkező Ungureanu Sandut, a dobogó harmadik fokára a makói Restás Péter léptette bábuit.

A B csoport küzdelmeiben a címvédő Vaszkó Szabolcs szerezte meg a győzelmet, aki idén is százszázalékos teljesítménnyel lett első, az ezüstérmet Ponta Andrei szerezte meg, a harmadik helyen pedig Pusztai Edvin fejezte be a tornát.

A szervezők a csoportok dobogósai mellett az egyéni legjobbakat is díjazták, így a legjobb szenior játékosnak járó elismerést Sándor Péter vehette át, a legjobb ifjúsági sakkozónak Oltean Cristiant választották, a legjobb gyulai sakkozó címét Tamás Kornél érte el, a legjobb helyi lakos díját Bányai István érdemelte ki, a legjobb leány sakkozónak Polgár Szilviát, a legjobb 14 év alatti versenyzőnek Prágai Bogdant választották, a legifjabb sakkozó elismerését Ponta Adrei részére nyújtották át.

A verseny szervezői lapunknak elmondták, terveik szerint a jövőben is megszervezik a rangos viadalt, ebben az évben pedig ismét megrendezik az Erkel Ferenc Emlékversenyt.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)