Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elbúcsúztatták a Harruckern János középiskola maturandusait

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. december 14. 08:30
Elbúcsúztatták a Harruckern János középiskola maturandusait
A rendezvényen 144 végzős kapott szalagot

Szalagavató ünnepséget tartott a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma december 13-án a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban, ahol 144 maturandusra került szalag.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Czeglédiné Szappanos Anita igazgató köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy az intézményüknek két kulcsszava van: tradíció és innováció.

Mint mondta, a hagyományok átörökítésére nagy gondot fordít az iskola, hiszen a hagyomány etalon, igazodási pont. Kiemelte: azért fontos mindezekről beszélni, mert csak úgy lehet a jelent gazdagítani és építeni a jövőt, ha számba vesszük a hagyományokat, amelyeket az elődeinktől tanultunk, majd tovább adjuk azokat.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az igazgató megköszönte a szülők támogatását, amelyet a gyermekeknek és az iskolának nyújtottak az elmúlt évek során, majd a fiatalokhoz, a Z generációhoz szólt, akiknek egy kutatót idézett, aki szerint a következő nemzedék önrendelkező, nem kitartó és türelmetlen, ezért nagy felelősséggel jár a nevelése.

– A mi iskolánk tanárai elfogadták a kor kihívásait, a lehetőségeinkhez képest pedagógiánkban megőriztük az értékes hagyományokat, de innovációkat is bevezettünk. A kollégáimmal szent meggyőződésünk, hogy a tehetség, a tudás, a pozitív gondolkodás az egyik legkeresettebb emberi tőke – fogalmazott.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Hangsúlyozta: remélik, a végzős diákokat megtanították rá, hogy a kudarcokból hogyan lehet talpra állni, valamint arra, hogy a nemzetnek kiművelt értelmiségre és a szakmáját felelősséggel művelő szakemberekre van szüksége.

A köszöntő után az első szalagokat Czeglédiné Szappanos Anita és Kovács Zsuzsanna, a szakképzési centrum főigazgatója kapták meg, majd ketten feltűzték a szalagokat a száznegyvennégy végzősre is.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A szalagtűzés után Rácz Dóra és Kovács Krisztián búcsúztak el a diákok nevében, majd a Harruckern táncegyüttes műsora következett. A tánc után Kempf Boglárka kilencedikes tanuló szavalt el egy verset, utána a Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola táncosai tartottak bemutatót.

A folytatásban Kovács Mónika szavalt, felléptek a békéscsabai Színitanház növendékei, klarinéton és szaxofonon zenélt Király Dominik és Sebestyén Janka, és még egyszer „színpadra” álltak a Premier művészeti iskola tanulói, majd – Selypes Laura előadása után – következett a végzősök keringője.

 

Czeglédiné Szappanos Anita igazgató

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A betanult tánc után a végzősök felkérték hozzátartozóikat és pedagógusaikat is egy táncra, végül az osztályok közösen elénekelték Ákos Ilyenek voltunk című dalát. Az ünnepség a Szózat eléneklésével zárult.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)