Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jalecz Lajosnét köszöntötték 90. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2019. november 26. 15:00
Jalecz Lajosnét köszöntötték 90. születésnapján
Katóka néni szerint a hosszú élet titka a lelkesedés, a munka és a hit

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Kilencvenedik születésnapján köszöntötte Jalecz Lajosnét november 26-án Görgényi Ernő polgármester, Kónya István alpolgármester és Csige Gábor jegyző. Az ünnepeltnek virággal, emléklappal és tortával kedveskedtek.

Katóka néniről megtudtuk, hogy Szentpálfalván született 1929. november 26-án. Édesapja vasutas volt, édesanyja pedig háztartásbeli. Öten voltak testvérek, közülük az ünnepelt a legfiatalabb.

Az ünnepelt az egykori 1-es számú iskolában tanult, majd szüleit kellett ápolnia. Csak 18 éves volt, amikor édesapja meghalt, húszévesen pedig az édesanyját is elvesztette. Egy év múlva kötött házasságot Jalecz Lajos hentes és mészáros mesterrel, akivel 54 évig éltek együtt. Három gyermekük született, az ünnepeltnek jelenleg Lajos nevű fia viseli gondját.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Katóka néni 1960-ban a tanácsházán kezdett el dolgozni, negyven év után innen ment nyugdíjba. Munkahelyén olyan eseményeknek lehetett részese, mint a Gyulai Várfürdő építése vagy a zeneiskola létrejötte. 

Az ünnepelt fiatalkorában szeretett kirándulni, Városerdő volt a kedvenc helye. Mostanában már nehezen mozog, de a mai napig tisztán tartja Somogyi Béla utcai lakásának környezetét.

Katóka néni vallja, hogy az Istenben való hit, a lelkesedés és a munka a hosszú élet titka.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)