Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Erasmusos programon vettek részt a gyulai román gimnázium diákjai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2019. október 29. 16:30
Erasmusos programon vettek részt a gyulai román gimnázium diákjai
Hírek a Nicolae Bălcescu gimnáziumból

Októberben újra elindult az Erasmus+ cserediákprogram, ahol a Nicolae Bălcescu gimnázium diákjai képviselték Magyarországot, valamint Szlovákia, Csehország és Románia is részt vettek a programban. A tábor Počúvadlianske jazero-ban, egy hegy tetején lévő szállodában kapott helyet.

 

Fotó: Nicolae Bălcescu román gimnázium

A téma Unlimited memory, azaz Határtalan emlékezet volt, ahol a diákok különböző tanulási módszertani technikákat sajátíthattak el arról, hogy hogyan memorizáljanak, tanuljanak az iskolában. A tanórák alatt aktívan gyakorolhatták is a megtanult módszereket, amelyek nem csak a csapatépítéshez, hanem a jó hangulathoz is hozzájárultak.

Minden nemzetnek tartania kellett egy tanórát is csapatmunkában, amelynek kacsolódnia kellett a témához. Az iskolánk diákjai tartották a legélvezetesebb délutánt, ahol a csapatoknak egy népmesei részletet kellett feldolgozniuk élő díszletekkel, megemlékezvén ezzel a népmese világnapjáról is.

A szabadidőben a kísérő tanárok, Szántóné Borbély Angéla és Szántó József, hegymászó túrát szerveztek a gyerekeknek, a gyönyörű kilátás feledtette a meredek útvonalat.

 

 

Fotó: Nicolae Bălcescu román gimnázium

A szervezők minden lehetőséget megragadtak, hogy a fiatalok hasznosan töltsék a szabadidőt, ezért siklóernyő bemutatót szerveztek, a diákok pedig ki is kipróbálhatták az ernyőfelvonást. Egy új programot is népszerűsítettek az Erasmus+ programon belül, amely többféle sportág kipróbálására ad lehetőséget, ezért a ernyősök másnap Magyarországra látogattak és a román iskolás diákok is megtanulhatták a siklóernyőzés fortélyait.

A tanulmányi kirándulás során Selmecbányára látogattak, ahol egy aranybányában barangolhattak és előadást hallgathattak a múzeumban. A városlátogatás alkalmával feladatuk volt még szlovákul italt kérni, interjút készíteni valakivel az utcán és sok élményfotót készíteni.

A utolsó nap a búcsúzással telt, ismét összeforrt a négy nemzet diáksága, kultúrája, majd abban a reményben tudtak elválni egymástól, hogy még más programon összefutnak.

 

 

Fotó: Nicolae Bălcescu román gimnázium

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)