Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hack Antalnét köszöntötték 90. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. október 25. 16:48
Hack Antalnét köszöntötték 90. születésnapján
Terike néni szerint a hosszú élet titka a sok munka és a szeretet

Hack Antalné Szabó Terézia Mária

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Hack Antalné Szabó Terézia Máriát köszöntötte október 25-én Kónya István alpolgármester, Csige Gábor jegyző és Veres András képviselő 90. születésnapján. Az ünnepeltet tortával, virággal és emléklappal lepték meg. 

Teri néniről megtudtuk, 1929. október 25-én született Szegeden. Édesapja katonatiszt volt, őt csak felnőttkorában ismerte meg. 18 éves koráig egy árvaházban nevelkedett, majd a nagynénjéhez került Gyulára.

Munka mellett ápolónőképzőt végzett, 1970-ig körzeti nővér volt a fürdővárosban. Azt monda: nagyon szerette a munkáját, a nővéri hivatást, ám 47 éves kora után, vegyszerérzékenysége miatt, nem tudta azt folytatni. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Teri néni 1950-ben ment férjhez. Azt mesélte: párjával sokat szórakoztak, gyakran jártak a helyi nyugdíjasklubba, és a német nemzetiségi klubnak is tagjai voltak. Három gyermekük született, később pedig négy unokával és hét dédunokával bővült a család. Ők Gyulán, Eleken és Budapesten élnek.

Terike néni korábban szeretett kézimunkázni, hímezni, horgolni, és verseket is írt. Mostanában rejtvényfejtéssel, olvasással tölti az idejét.

– Hogy mi a hosszú élet titka? Dolgozni kell mindig, és szeretni kell a munkánkat. Béketűrőnek kell lenni, és szeretni kell az embereket – fejtette ki lapunknak az ünnepelt. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)