Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A játékvezetővel is meg kellett küzdenie a Berényi-csapatnak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. október 23. 13:00
A játékvezetővel is meg kellett küzdenie a Berényi-csapatnak
Nagyszénás SE–Gyulai FC-Termál 2-1 (1-1)

A Megyei I.-es labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a Gyulai FC-Termál csapata a Nagyszénás SE együtteséhez utazott október 19-én. Berényi Tibor gárdája a tabella alsó részéhez tartozó riválisuk ellen szeretett volna visszatérni a bajnokságba.

Berényi Tibornak a játékvezetővel is meg kellett küzdenie (képünk egy előző mérkőzésen készült)

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A hazai csapat a nyolcadik fordulóig lista legalján helyezkedett el, ám a kilencedik etapban már megszerezte első győzelmét. A gyulai gárda ezzel szemben kiválóan kezdte a bajnoki idényt, hiszen a nyolcadik fordulóig vezette a bajnokságot. A Berényi-csapat a kilencedik fordulóban egy komoly vereségbe futott bele, így rendkívül fontos volt számára a győzelemért járó pontok begyűjtése.

A soros derbit a fürdővárosi alakulat kezdte jobban, szinte azonnal átvette a játék irányítását. A szépen felépített támadások az ötödik percben értek góllá, amikor Bagyinszki beadásából Bozsó fejelt a nagyszénási kapuba. 0-1.

Ahogy az Berényi Tibor beszámolójából kiderül, az egyenlítésre azonban nem sokat kellett várni, hiszen a hazai gárda a hetedik percben bevette a gyulai kaput.

– Ahogy az utóbbi időben sajnos lenni szokott, jött az egyenlítés, egy rossz beadást követően a labdát nem tudtuk kirúgni és a játékszer épp az ellenfél csatárához pattant, amit behelyezett a kapuba.

A vendégcsapat továbbra is támadásban maradt, tetszetős támadásokat vezettek a hazai gárda kapujára, ám az újabb gól nem akart összejönni. A nagyszénási együttes kiválóan állta a sarat, ám a mérkőzés ezen szakaszában már nem csak a játékkal foglalkozott.

–  Az ellenfél játékosai minden eszközt bevetettek, hogy megállítsanak minket – könyöklések, durva belépők – amiben a sporttárs partnernek bizonyult. Félidőben reklamálás nélkül kértem, hogy vigyázzunk egymás testi épségére.

A második félidőben továbbra is támadásban maradt a gyulai együttes, szinte teljesen a vendégcsapat akarata érvényesült. A 66. percben azonban minden félrebillent, amikor megfogyatkozott a fürdővárosi gárda.

– A sokadik rúgás után, Czirok a földre került ellenfelével és legnagyobb meglepetésre a játékvezető Czirokot kiállította, a durván szabálytalankodó hazai játékos pedig a pályán maradhatott. Szerettem volna választ kapni az érthetetlen ítéletre, de a játékvezető sárga lappal „jutalmazott” meg.

A gyulai csapat rendületlenül tört ellenfele kapujára, ám egyik helyzet sem hozta meg az egyenlítő találatot. Bozsó Milánék dolgát az is nehezítette, hogy a hazai gárda tagjai továbbra sem óvakodtak a durva belépőktől és szabálytalanságoktól, amelyek folyamatosan megtorlatlanul maradtak.

Pár perccel a befejezés előtt megérkezett a mindent eldöntő gól, amely után elszabadultak az indulatok.

– A 85. percben mi végezhettünk el egy szögletrúgást, amiből – mint utólag kiderült – csak hátrányunk származott, mert a kipattanó labdával megiramodott az ellenfél és lesállásról megszerezte a vezetést. Nem sokkal később az ellenfél játékosa meglökte majd belerúgta a labdát a játékosomba. Megkérdeztem a játékvezető asszisztenst, hogy ez miért nem kiállítás, erre jelzett a játékvezetőnek, hogy sárga lappal jutalmazzon, mert mertem megkérdezni az esetet. Miután ez volt a második figyelmeztetésem, így piros lappal elküldött a kispadtól – mondta el a gyulai vezetőedző.

A Gyulai FC-Termál csapata begyűjtötte harmadik vereségét, amelynek köszönhetően lecsúszott a lista negyedik pozíciójába. Berényi Tibor együttese a bajnokság egyik sereghajtójához utazik legközelebb, hogy elkezdje kapaszkodását az élen álló hármashoz.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)