Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az adózás és az adóelkerülés volt a téma

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. október 11. 14:00
Az adózás és az adóelkerülés volt a téma
Közös konferenciát szervezett az adóhivatal és a megyei levéltár

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mozaikok az adózás és adóelkerülés történetéből Magyarországon címmel rendeztek szakmai napot október 11-én Gyulán, a városházán. Az eseményen a téma a történelmi és irodalmi vonatkozásait is sorra vették. 

A rendezvényt a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Egyesületének Békés Megyei Szervezete, a MNL Békés Megyei Levéltára és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága szervezte. 

Erdész Ádám, az MNL Békés Megyei Levéltárának igazgatója köszöntőjében kifejtette: ősszel rendszeresen szerveznek tematikus konferenciákat, ám a mostani szakmai nap ötletét a NAV vetette fel. 

– A megbeszélések során legalább 10–12 olyan téma vetődött fel, amely megfelelő lett volna, ezek közül választottunk ki hatot – ecsetelte.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Elmondta: ezek egy része történelmi korszakokat villant fel, de arról is szó esik a rendezvényen, hogy hogyan alakult a bizalom kérdése az adózással kapcsolatban. Hozzátette: az eseményen az irodalom tükrében is szó lesz az adózásról.

A megnyitó után Kovács Tamás, a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósának igazgatója tartott előadást Szemelvények az adózás történetéből Szent Istvántól Károly Róbertig címmel. Történelmi áttekintésében a NAV megyei igazgatója felvázolta, hogyan és mikor kezdődött az adóelkerülés története, és számos érdekességet is megemlített. 

A folytatásban az állami adók történetét tekintették át, és az adócsalás 18. századi történetéről is hallhattak előadást a résztvevők. A rendhagyó szakmai nap Erdész Ádám előadásával zárult, az igazgató abba nyújtott betekintést, hogy miképpen jelent meg az adó és az adócsalás a magyar irodalom egyes műveiben.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)