Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közgyűlést tartott a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. szeptember 19. 11:00
Közgyűlést tartott a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület
A szakemberek az előző évek áttekintését tűzték ki célul

Közgyűlést tartott a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Közgyűlést tartott a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület szeptember 18-án, az Elizabeth Hotelben.

Kérdésünkre Kiss József, az egyesület elnöke elmondta: ezen a napon az előző évek áttekintését tűzték ki célul, amelyhez kapcsolódóan az elkövetkező időszak terveit is átgondolják. Ehhez Komoróczki Alizt, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. TDM menedzserét, Görgényi Ernő polgármestert, Kun Miklóst, a Gyulai Várfürdő ügyvezetőjét és Elek Tibort, a Gyulai Várszínház vezetőjét hívták meg, hogy tartsák meg beszámolóikat. 

Komoróczki Aliz fontosnak tartotta elmondani, hogy a városhoz kapcsolódó vendégelégedettségi felmérés elkészült, amelynek részleteiről be is számolt a megjelent szállásadóknak. Kiderült: a Gyulára érkező vendégek alapvetően elégedettek a helyi szállásokkal. 
 
– Fontos információ az is, hogy a belföldi látogatók minimális csökkenése mellett a külföldi vendégek száma erősen megnőtt, ami részben a korábbi romániai kampánynak köszönhető. Ezt a jövőben is folytatjuk, ám sokkal több online megjelenéssel egészítjük majd ki, így a város több attrakcióját és szállását is be tudjuk mutatni – mondta el lapunknak Komoróczki Aliz.
 
Beszámolójában Görgényi Ernő az elmúlt évek városi fejlesztéseit részletezte. Elmondta: a helyi fejlődés alapjait az infrastruktúra és a marketing adja. A városnak a korábbi tervek mentén kell haladnia és azt folytatva még több látogató érezik majd.
 
A városvezető kiemelte, hogy az elmúlt években az egyik legnagyobb lépés az Almásy-kastély felújítása volt, amelyhez kapcsolódóan a tervek szerint a cselédszárny is megújul a közeljövőben. Abban bálterem, ételtörténeti kiállítás, látványkonyha és a helyi termékek boltja is helyet kap. A kastély fogadótere is kibővül, nagyobb területen nagyobb pénztárral várják majd a sorban állókat.
 
– Megnyitása óta helyi kastélyban 250 ezer látogató járt, amely vidéki kiállítóhelyek között egy hatalmas szám – mondta a városvezető.
 
Kun Miklóstól megtudtuk: a várfürdőben nehezen indult az év, de a nyári időszak bevételei kompenzálták az elmaradást. Egy támogatás lehetőségéről is szót ejtett, amelynek köszönhetően nem csak a gyermek- és a csúszdás medence újulhat meg, hanem új élményinstallációkkal találkozhatnak a fürdőzők. 
 
Hozzátette: a fürdő saját költségén koedukálttá alakítja a főépület öltözőit, amely így a családoknak kényelmesebb lesz, és az ötvenméteres úszómedence szükséges felújításait is elvégzik.
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)