Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fidesz: a Gyurcsány-párt gyulai képviselői idejétmúlt javaslattal és sunyi vádaskodással álltak elő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. szeptember 05. 10:37
Fidesz: a Gyurcsány-párt gyulai képviselői idejétmúlt javaslattal és sunyi vádaskodással álltak elő
A párt helyi szervezete közleményben reagált a baloldali ellenzéki összefogás sajtótájékoztatójára

„Egy idejétmúlt javaslaton és sunyi vádaskodáson kívül a Gyurcsány-párt gyulai képviselőinek nincs mondanivalója Gyula város jövőjéről” – reagált a Fidesz gyulai szervezete csütörtöki közleményében a baloldali ellenzéki összefogás sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje, Leel-Őssy Gábor a szerdai sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: szükség van helyi klímastratégiára. A fürdővárosi Fidesz szerint a „gyulai ellenzéki roncsderbi” újabb szereplői, „Gyurcsány Ferenc gyulai emberei” ezzel tanúbizonyságot tettek arról, hogy „teljesen tájékozatlanok a város ügyeiben, járatlanok a gyulai közélet kérdéseiben”. Emlékeztetnek: a képviselő-testület 2018 májusában döntött arról, hogy meg kell alkotni a gyulai klímastratégiát, amire 16 millió forintot nyert el a gyulai önkormányzat.

Azt is írták, Görgényi Ernő gyulai polgármester „már többször, az országos sajtóban is visszautasította Galbács hamis állításait, amelyek értelemszerűen nem is bizonyítottak”. Hozzátették: a városvezető hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy rágalmazás miatt feljelentette Galbács Mihályt, akit a Termál FC elnökeként folytatott korrupciógyanús tevékenysége miatt tavaly kizártak a Fidesz-frakcióból.  

Kijelentették: a gyulai önkormányzat valamennyi beszerzési eljárása törvényes, etikus és nyilvános, a közbeszerzési eljárások alkalmával az az ajánlattevő nyeri el a megbízást, aki a legolcsóbb ajánlatot teszi. 

„Egyes ellenzéki köröknek egyszerűen nem tetszik a személye a szabályos közbeszerzéseket elnyerő vállalkozók egy részének” – fogalmaz a közlemény.

Az alábbiakban teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük a Fidesz gyulai szervezetének lapunkhoz eljuttatott közleményét.

 

„A gyulai ellenzéki rocsderbire újabb szereplők jelentkeztek: ezúttal Gyurcsány Ferenc gyulai emberei közölték, hogy indulnak az önkormányzati választáson. A DK képviselő-jelöltjei ugyan nem tisztelték meg a gyulai polgárokat azzal, hogy személyesen bemutatkoznak, ám vezetőik tanubizonyságát tették annak, hogy teljesen tájékozatlanok a város ügyeiben, járatlanok a gyulai közélet kérdéseiben. A polgármester-jelöltségre jelentkező Leel-Őssy Gábor bejelentette programja egyik fő pontját: szükség van gyulai klímastratégiára. Ezúton tájékoztatjuk Leel-Őssy urat, hogy jelentősen lemaradt javaslatával, ugyanis a képviselő-testület már 2018. május 24-én döntött arról, hogy meg kell alkotni a gyulai klímastratégiát. Erre a munkára a KEHOP-1.2.1 pályázati felhíváson 16 millió forintot nyert önkormányzatunk, az ügy folyamatban van.

Gyurcsány gyulai emberei ugyanígy megalapozatlanul álmodoznak politikai bombáról ott, ahol csak vaktöltények durrognak. A Gyurcsány-párt legújabb szövetségese, Galbács Mihály exfideszes képviselő rágalmazó irományára hivatkozva követel cáfolatot, holott az ügyben Gyula polgármestere már többször, az országos sajtóban is visszautasította Galbács hamis állításait, amelyek értelemszerűen nem is bizonyítottak. Dr. Görgényi Ernő azt is bejelentette hetekkel ezelőtt, hogy rágalmazás miatt feljelentette Galbács Mihályt, akit egyébként a Termál FC elnökeként folytatott korrupciógyanús tevékenysége miatt tavaly kizártak a Fidesz-frakcióból.

Gyula város önkormányzata minden beszerzési eljárása törvényes, etikus és nyilvános. A közbeszerzési eljárások alkalmával az az ajánlattevő nyeri el a megbízást, aki a legolcsóbb ajánlatot teszi. Minden dokumentum nyilvános és az interneten is elolvasható. A városi közbeszerzéseket rendszeresen ellenőrzi a Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeleti Főosztálya (KFF). Sem a KFF, sem más hatóság nem állapított meg egyetlen alkalommal sem jogsértést, szabálytalanságot a gyulai közbeszerzési eljárások során. A rágalmazók egyetlen szabálytalan eljárást sem tudnak példaként felhozni. Egyes ellenzéki köröknek egyszerűen nem tetszik a személye a szabályos közbeszerzéseket elnyerő vállalkozók egy részének. Egyes ellenzéki köröknek nem teszik, hogy gyulai vállalkozók kapnak megbízásokat Gyulán, akik helyben adóznak és gyulai embereket foglalkoztatnak.  

Világosan látható, hogy egy idejétmúlt javaslaton és sunyi vádaskodáson kívül a Gyurcsány-párt gyulai képviselőinek nincs mondanivalója Gyula város jövőjéről, az elmúlt öt évben egyetlen javaslatuk sem volt, semmit nem csináltak. Most pedig szeretnének hatalomhoz jutni. Ne engedjük!

 

Fidesz gyulai szervezete”

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)