Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csaknem háromezer kötetet adományozott a Mogyoróssy-könyvtárnak Fodor Lajos özvegye

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • KULTÚRA • 2019. augusztus 29. 15:00
Csaknem háromezer kötetet adományozott a Mogyoróssy-könyvtárnak Fodor Lajos özvegye
A kötetekből Lőkösházára és az Erkel-gimnáziumba is kerülnek példányok

Művészeti albumok, ismeretterjesztő kötetek és szépirodalmi alkotások is megtalálhatók abban a könyvgyűjteményben, amely Fodor Lajos özvegyének köszönhetően került be a Mogyoróssy János Városi Könyvtárba. A felajánlott kiadványokból Lőkösházára és az Erkel-gimnáziumba is jutnak példányok. A Gál Ferenc Főiskola gyulai karának dékánja, a Pándy-tagkórház osztályvezető főgyógyszerésze tavaly hunyt el.

Dézsi János

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Dézsi Jánostól, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár igazgatójától megtudtuk: a teljes gyűjteményt sajnos nem tudták úgy átvenni, hogy egy helyen tárolva tartsák az összes kötetet, ezért kompromisszum megoldás született.

Jelenleg egyeztetés folyik arról, hogy az adományból az Erkel Ferenc gimnáziumba is jusson, egy ennél jelentősebb mennyiség pedig a lőkösházi települési könyvtárba, amelyre már nagyon ráfér a frissítés. A kiadványok továbbítását a községi bibliotékába Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő kezdeményezte.

Nagyon jó állapotú, tartalmas kötetekről van szó, jegyezte meg Dézsi János, amelyek mindegyike a legmegfelelőbb helyre kerül majd. Vannak köztük művészeti albumok, monográfiák, emlékiratok, lexikonok, ismeretterjesztő, illetve történelmi könyvsorozatok, a szépirodalom és a világirodalom klasszikusainak kiadványai. Állományba vételük befejezése után a kötetek azonnal hozzáférhetők, olvashatók lesznek.

Fodor Lajos, a Gál Ferenc Főiskola gyulai karának dékánja, intézetvezetője, a Békés Megyei Pándy Kálmán Tagkórház Központi Laboratóriumának osztályvezető főgyógyszerésze, Gyula város Kiváló Polgára tavaly decemberben hunyt el. Könyvtára több ezer kötetet számlált.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)