Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elindult a gyulavári óvoda felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. augusztus 01. 15:30
Elindult a gyulavári óvoda felújítása
A munkálatok során megújul az udvar, kicserélik a nyílászárókat és felújítják az épület külsejét is

alt norbert és szabó károly

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Elindult a gyulavári óvoda felújítása – erről tartott sajtótájékoztatót Alt Norbert alpolgármester és Szabó Károly, a körzet önkormányzati képviselője augusztus 1-jén a helyszínen.

Alt Norbert emlékeztetett: a gyulai óvodákat egy TOP-os forrásból kezdték el felújítani, ennek részeként újul meg a galbácskerti és törökzugi intézmény is, az elmúlt napokban pedig elkezdődött a gyulavári óvoda rehabilitálása is.

A részletekről Szabó Károly számolt be, akitől megtudtuk, hogy az óvoda felújításból két forrásból zajlik: az egyik a már említett TOP-os pályázati összeg, valamint a fürdőváros önkormányzata is biztosított önerőt a szükséges munkálatokhoz.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint mondta, a TOP-os forrásból megújul az udvar térburkolata, valamint kialakítanak egy 72 négyzetméteres fedett játszóudvart, ezeknek a munkálatoknak az összköltsége 5,2 millió forint, a kivitelező a Gyarmat Kismester Kft. A felújítás befejezésének határideje szeptember 24-e, de a kivitelező azt ígérte, hogy szeptember 1-re, tehát az óvodakezdésre készen lesznek.

Az épületben a Gyula-Ablak Kft. kicseréli az összes – összesen 58 darab – külső és belső nyílászárót, összesen 9,1 millió forint értékben, ezeket a munkálatokat már az önkormányzat által biztosított forrásból végzik el, ahogy a homlokzatjavítást és festést, a lábazat festését és a külső felületek javítását, összesen 2,7 millió forintért. A külső felújítások kivitelezője a Futizo Kft.

A képviselő hangsúlyozta, hogy minden elvégzendő feladattal szeretnének végezni szeptember 1-ig.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)