Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bemutatta polgármesterjelöltjét és képviselőjelöltjeit a Fidesz Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. július 09. 18:15
Bemutatta polgármesterjelöltjét és képviselőjelöltjeit a Fidesz Gyulán
Görgényi Ernő polgármesterjelöltként és képviselőjelöltként is megméretteti magát

Bemutatta a 2019-es önkormányzati választáson induló polgármesterjelöltjét és képviselőjelöltjeit a Fidesz Gyulai Szervezete július 9-én. A sajtótájékoztatón Alt Norbert alpolgármester, a helyi szervezet elnöke köszöntötte a résztvevőket, a képviselőjelölteket pedig Görgényi Ernő polgármester mutatta be.

Képünkön (balról jobbra): kiss szabolcsszabó károlyökrös istvánkiss tamásnégörgényi ernőalt norbertmittag mónika, torma bélakónya istván és veres andrás

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Alt Norbert elmondta, hogy az elmúlt hetekben a Fideszen belül lezajlottak azok a jelölési folyamatok és közgyűlések, amelyeken polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket kellett ajánlani. Az első közgyűlésen tettek javaslatot a polgármesterjelölt személyére, itt egyhangúlag Görgényi Ernőt támogatta az erről döntő bizottság.

Megszületett a döntés a képviselőjelöltekről is – vette át a szót Görgényi Ernő. Mint mondta, a Fidesz alapszabályának értelmében a polgármesterjelölt a helyi szervezet elnökségével egyetértésben tesz javaslatot a jelöltekről, ezt a listát pedig ellenszavazat nélkül fogadta el a közgyűlés.

A 2. számú választókörzetben Ökrös István indul, aki 1994 óta minden választást megnyert, ő a képviselő-testület rangidős tagja. A polgármester kiemelte, hogy ő minden olyan képviselőnek példaképe lehet, aki Gyula városáért kíván dolgozni, mind a teljesítménye, mind az értékrendje alapján.

Új képviselőjelölt indul a 3. számú választókörzetben Veres András személyében, aki helyi vállalkozóként, a tanyavilágban civilként dolgozóként, valamint az önkormányzat gazdasági bizottságának tagjaként már bizonyított, mindeközben nyilvánvaló tette elkötelezettségét a közösség iránt – mondta el a polgármester.

A 4. számú választókerületben Mittag Mónika indul újra, aki a gyulai nemzetiségi önkormányzat vezetője is egyben. A képviselő nemcsak Németváros, belváros és Újváros egy részének fejlesztésere figyelt oda, hanem a közösségi élet szervezésében is külön érdemeket szerzett – fejtette ki a városvezető.

Az 5. számú választókerületben Torma Béla indul újra, aki 2002 óta képviseli Belső-Törökzugot és Ajtósfalvát, ezzel a második legrégebbi mandátummal rendelkezik. Nagy tapasztalata van mind a lakótelepi, mind az ajtósfalvi kertvárosi részek ügyintézésében – hangsúlyozta Görgényi Ernő.

Kónya István alpolgármester lesz a 6. számú választókerület jelöltje, aki gyakorlatilag átformálta az általa képviselt városrészt 2006 óta: megszépült és élénk közösségi élet indult mind az Észak-Törökzugi lakótelepen, mind a Budrio lakótelepen, valamint az ezek között található kertvárosi részeken is.

A 7. számú választókörzetben Alt Norbert alpolgármester indul, aki az elmúlt választásokon mindig a legjobb eredményt, a legmagasabb támogatottságot érte el. A városvezető szerint ez nem csoda, hiszen a képviselő új életet lehelt Máriafalva és Szentpálfalva városrészekbe, nem csupán a fejlesztések, de a közösségi élet újjászervezése terén is.

Magabiztosan nyerte meg 2017-ben az időközi választást Kiss Szabolcs, aki a 8. számú választókörzet jelöltje lesz. Azóta bizonyította rátermettségét, körzete iránti elkötelezettségét, nevéhez pedig olyan fejlesztések fűződnek, amelyek előtte évtizedekig nem tudtak megvalósulni, ilyen például az Eminescu utca felújítása.

A 9. számú választókörzetben Kiss Tamásné indul, aki – Mittag Mónikával együtt – példa lehet minden nő számára, aki érdeklődik a közéleti szerepvállalás iránt – fogalmazott Görgényi Ernő. Mint mondta, a képviselő munkája és gyermekei mellett is időt szán a közösség ügyeinek hatékony képviselésére, valamint a fejlesztések terén sem maradt adós, elég csak a Bajcsy-Zsilinszky úti óvoda felújítására gondolni.

A 10. számú választókörzetben Szabó Károly indul újra, aki nagyon nehéz feladatot vállalt magára 2010-ben, hiszen azelőtt Gyulavárinak két képviselője volt, de lecsökkent az önkormányzati képviselők és a körzetek száma is, így egyedül kell a városrész ügyeit képviselnie.

Utoljára maradt az 1. számú választókörzet, amelynek 2006 óta Görgényi Ernő a képviselője. Mint mondta, az a döntés született, hogy ismét elindul a körzetért, hiszen ha a polgármester egyben képviselő is, az költségcsökkentő az önkormányzat számára, ráadásul továbbra is szívesen képviseli lakóhelyét, amely egyben szülőhelye is.

A városvezető hozzátette azt is, hogy a csapat rendkívüli tapasztalatokkal van felvértezve, azt pedig reméli, hogy az elmúlt évek munkája alapján látható az elkötelezettség a város fejlődése iránt. Kiemelte: továbbra is készen állnak a városért dolgozni, ezért kérik a választópolgárok támogatását is.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)