Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szupertornán tarolt Rappot Richárd

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2019. július 08. 17:00
Szupertornán tarolt Rappot Richárd
A magyar sakknagymester nyerte a 10. Hainan Danzhou Grand Master Chess Tournament küzdelmeit

A kínai Danzhou City adott otthont a 10. Hainan Danzhou Grand Master Chess Tournament küzdelmeinek június 29. és július 8. között. A nyolc résztvevős torna mezőnyében a gyulai kötődésű Rapport Richárd is a tábla elé ült.

A 60.000 dollár összdíjazású sakkversenyen öt ország nyolc versenyzője tologatta bábuit. Az XX erősségű tornán a házigazda kínai nagymesterek mellett, orosz, india, egyiptomi és magyar kiválóságok vetették magukat a küzdelembe.

Ahogy azt az index.hu internetes portál írja, a magyar játékos hét partijából kettőt nyert meg, a másik ötön döntetlenül végzett. A negyedik és az ötödik fordulóban nyert, Bassemet világossal, Inarkijevet sötéttel intézte el, és akkor állt az élre. A Belgrádban élő versenyző az utolsó körben sötéttel játszva ért el remit a kínai Wei Yi ellen, ez kellett a végső sikerhez. Sötéttel is megingathatatlan volt, folyamatosan a legjobb lépéseket húzta meg. Wei 20 éves, a jövő nagy ígéretének tartják. Rapport három évvel idősebb nála, és rég láttunk tőle ilyen stabil játékot, miközben harci szelleme és virtuozitása megmaradt – áll a cikkben.

Rapport Richárd sikerével a 17. helyre léphet előre a világranglistán, Élő pontszámát pedig várhatóan 2744-re tornássza fel, ami azért fontos, mert a legjobb játékosok tornáira is meghívást kaphat.

A xinhuanet.com internetes portál azt írja, a magyar sakknagymester dancsui torna történetében Rapport a második külföldi győztessé avanzsálta magát.

A nemzetközi megmérettetés érdekessége, hogy a kínai Yu Yinyi és Wei Yi azonos pontszámomal végzett így a második és a harmadik helyen zárta a versenyt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)