Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Negyvenkilencedik alkalommal rajtolt el a Dr. Regele Károly Emlékverseny

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. június 29. 10:00
Negyvenkilencedik alkalommal rajtolt el a Dr. Regele Károly Emlékverseny
Három napig a szenior-úszó színe-java csatázik a Gyulai Várfürdőben

Nyitóceremóniával vette kezdetét az immár 49. alkalommal megrendezett Dr. Regele Károly emlékverseny június 28-án. A háromnapos rendezvénysorozat megnyitója hagyományosan a versenybírók bevonulásával kezdődött.

a megmérettetés idén is a versenybírák bevonulásával kezdődött

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A himnusz közös eléneklése után Kiss Tamásné, a gyulai önkormányzat humán- és társadalompolitikai bizottságának elnöke nyitotta meg a rendezvényt. A képviselő szavaiban köszöntötte a versenyzőket, majd arra kérte a rajthoz állókat, hogy ne csak ezen a versenyen látogassanak el a fürdővárosba, hanem magánemberként is csodálják meg Gyulát.

A folytatásban Fehér Edit tolmácsolta a szervezők kérését, amelyben arra kérte a jelenlévőket, hogy segítsenek egy könyv összeállításában, amely méltó emléket állít a Dr. Regele Károly Emlékversenynek az 50. megmérettetés alkalmából.

Az első rajt előtt a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége által alapított Magyar Szenior Úszásért – dr. Regele Károly-emlékdíjat adták át, amelyet az idén egy egri és egy debreceni sportszakember vehettek át, amelyet a szenior-úszósport népszerűsítésével érdemeltek ki.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A verseny elindulását Regele Piroska adta tudtára a versenyzőknek, igaz az eddigi hagyományoktól eltérően nem kolompszóval. A díszes megnyitó után az 50 méteres férfi pillangóúszás futamainak résztvevői vették birtokukba a medencét, hogy megkezdődjön a három napos szenior úszóviadal.

A hagyományos versenyszámok mellett idén sem maradnak el a látványos párharcokat ígérő betétszámok. Izgalmas csatákat láthatnak a látogatók például a családi váltóban és az esélyegyenlőségi futamban, de papa–mama–gyermek váltó és nagyszülő–szülő–gyermek párbajok is színesítik a megmérettetést.  

A verseny egyik legkiemelkedőbb része a dr. Regele Károly-emlékúszás lesz. A 200 méteres férfi és női vegyesúszás vándorserlegét a rajthoz állók legidősebb korcsoportjának győztese nyeri el. A versengés a pillapárbaj alatt éri majd el tetőfokát, ekkor a kétfős váltók a kétszer ötvenméteres futamok során úsznak egymás ellen. A futamban az utolsónak beérkező váltó kiesik, azonban egy perc pihenő után a talpon maradó csapatok újabb 2x50 méter pillangót teljesítenek mindaddig, amíg csak két pár marad versenyben.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)