Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A LEADER-pályázatok nyerteseinek tartottak tájékoztatót Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. június 14. 16:20
A LEADER-pályázatok nyerteseinek tartottak tájékoztatót Gyulán
A támogatásokra civilek, önkormányzatok és vállalkozások pályázhattak

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A 2015-ben meghirdetett LEADER-pályázatok érintettjeit hívták szakmai előadásra június 13-án a gyulai művelődési központba. A résztvevők gyakorlati tanácsokat kaptak a programon előadó szakembertől. 

A helyszínen Némethné Alt Ilona, a Napkör Társadalmi Innovációs Egyesület munkaszervezet-vezetője lapunknak elmondta: 208 millió fontos keret állt rendelkezésükre, amelyből három területet tudtak támogatni: a vállalkozásfejlesztést, a civil kezdeményezéseket és az önkormányzatokat.

– Ezen az eseményen olyan szakmai információkat adunk át, amelyek minden érintett számára hasznosak lehetnek – ismertette a szakember.

A programon Alt Norbert, az egyesület elnöke mondott köszöntőt. Elmondta, hogy a projekt 2015-ben indult útjára, ekkor alakított ki Gyula városa és a hozzá csatlakozott öt település egy új akciócsoportot. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– A rendelkezésre álló forrás mind a hat település vonatkozásában ki lett merítve, akinek volt egy jó ötlete, vagy meg akart valósítani egy hasznos kezdeményezést, az ebben a programban lehetőséget kapott rá – ismertette Alt Norbert, hozzátéve, hogy a civil kiírásban több mint 65 millió forintot, a vállalkozóknak szánt kiírásban csaknem ötven millió forintot osztottak szét, az önkormányzatokéban pedig több mint 66 millió forint talált gazdára.

Ezek után kezdődött meg a szakmai program, melyen Lászlóné Szabó Beáta, a Békés Megyei Kormányhivatal munkatársa részletezte a legfontosabbakat a kifizetési kérelmek és a hozzájuk kapcsolódó változásbejelentés témájában. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)