Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Aláírták az Eminescu utca második szakaszára vonatkozó kivitelezési szerződést

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. június 05. 12:18
Aláírták az Eminescu utca második szakaszára vonatkozó kivitelezési szerződést
A felújítási munkálatok hamarosan elindulnak

Aláírták az Eminescu utca második szakaszára vonatkozó kivitelezési szerződést június 5-én. A dokumentumot Görgényi Ernő polgármester és Szabó Tamás, a kivitelező Galéria Invest Kft. ügyvezetője látta el kézjegyével.

kiss szabolcsgörgényi ernő és szabó tamás

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő azzal kezdte, hogy az Eminescu utca rekonstrukciója körülbelül negyven éve napirenden van a városban. Többször nyújtottak be pályázatokat, sikertelenül, ezért Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő 2017-ben azzal a javaslattal élt, hogy bontsák szakaszokra a felújítást, így az önkormányzat önerőből tudja finanszírozni a beruházást.

A javaslatot a képviselő-testület elfogadta, ennek megfelelően tavaly az első szakasz – a Vár utca és az Ernyő utca között – elkészült. Idén megterveztették a második ütemet, majd közbeszerzési eljárást írtak ki, amelynek nyertese – csakúgy mint az első szakasz esetében – a Galéria Invest Kft. lett.

A második szakasz is teljes rekonstrukciót tartalmaz: a munkálatok során elbontják az út teljes szerkezetét, majd újat építenek 170 méter hosszan, felújítják a járdákat, valamint a kapubejárókban térkő burkolatú bejáró létesül. Az út és a járda újjáépítése során zárt, gravitációs csapadékvíz-elvezető rendszert építenek ki, a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. pedig kicseréli az ivóvízvezetéket is. A munkálatok költsége 88 millió forint.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A polgármester kiemelte, hogy a munkálatok befejezésének határideje szeptember 30-a, de lehet, hogy ekkor nem ér véget az utca felújítása. A grémium döntése alapján benyújtottak egy pályázatot a belügyminisztériumhoz, amely utak és járdát rekonstrukcióját célozza meg, ez pedig tartalmazza a Kerék utca és Kapa utca közötti szakasz felújítását is.

Kiss Szabolcs megerősítette a polgármester által elmondottakat, miszerint hosszú évtizedekre visszatekintő probléma az Eminescu utca állapota. A szakasz Románváros ütőere, nap mint nap jelentős forgalom halad át rajta.

Szabó Tamás elmondása szerint fontos a lakókkal folytatott kommunikáció, így tájékoztatni fogják őket a kivitelezés kezdetének időpontjáról és minden fontos lépésről. Az előkészületek és az engedélyeztetések nagyjából 30 napot vesznek igénybe, a kivitelezésre pedig 120 nap áll rendelkezésre, de bíznak benne, hogy hamarabb is végezhetnek a feladatokkal.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)