Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ételkóstoló, sport és előadások várja a fiatalokat a román iskola diáknapjain

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. június 03. 17:00
Ételkóstoló, sport és előadások várja a fiatalokat a román iskola diáknapjain
Táncház és tábortűz zárja majd a többnapos szórakozást

Diáknapokat tartotanak a Nicolae Balcescu Román Gimnázium Általános Iskola és Kollégium intézményében június 3-ával kezdődően. Az eseménnyel az egészséges életmódot és a román kultúrát igyekeznek népszerűsíteni a szervezők a diákok körében.

egészségnappal indult a román iskola diákhete

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A program hétfőn egészségnappal indult, amelyen délelőtt 10 órától az egészséges életmódról és a helyes táplálkozásról tudhattak meg többet a gyerekek. A folytatásban a sport és a mozgás is terítékre került, majd délben az újraélesztést gyakorolhatták az iskolába járó fiatalok.
 
A helyszínen Repiskyné Radics Anna igazgatóhelyettes lapunknak elmondta: első alkalommal rendezik meg az eseményt az iskolában. 
 
– Minden diák a korosztályának megfelelő előadásokat hallgathat a rendezvényen, amelyet diákönkormányzatunk szervezett meg. A diákok közelebb kerülnek az egészséges életmódhoz, rengeteg új szakmát is megismernek az előadásokon, és a mindennapi élet egészségügyhöz kapcsolódó helyzeteit is megtapasztalhatják a vérnyomásméréstől a terhesség nehézségeiig – mondta. 
 
Kedden csapatversenyekkel folytatódik a tematikus hét, majd szerdán tartják meg a román kultúra és gasztronómia napját ahol hagyományos román ételeket kóstolhatnak meg a diákok. 
  
A csorbaleves, a mititei és a bográcsban készült pörkölt elfogyasztása után táncházzal és tábortűzzel zárják a  napot a meghívottak. 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)