Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai Esély Pedagógia Központ tanulói szolgálnak fel a Manuel Caféban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2019. május 20. 14:05
A gyulai Esély Pedagógia Központ tanulói szolgálnak fel a Manuel Caféban
Az Ability Café program lényege, hogy segítse a kapcsolatteremtést a fogyatékossággal élők és az épek között

A Esély Pedagógiai Központ gyulai tagintézménye tanulói szolgának fel a Manuel Caféban május 20-tól két hétig az Önkéntes Kávéházi Felszolgáló Program keretében. A nyitóünnepségen bemutatkoztak a tanulók, akik rögtön el is kezdték a fogyatékossággal élők társadalmi elfogadását segítő önkéntes munkát.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Az eseményen jelen volt Szabó Éva, az Esély Pedagógiai Központ intézményvezetője, Szvacsekné Jahn Margit, a Fogd a Kezem Alapítvány nyugalmazott elnöke, Örkényi-Nyist Kornélia, a gyulai tagintézmény vezetője, Szelezsánné Poptyilikán Anikó, a gyulai tagintézmény vezetőhelyettese, valamint Dobi Róbert és Dobiné dr. Boldog Barbara, a gyulai Manuel Café tulajdonosai.

A program az iskola énekkarának műsorával kezdődött, majd Örkényi-Nyist Kornélia szólt a megjelentekhez. A tagintézmény-vezető kiemelte, nagy öröm számukra, hogy ebben az évben már két helyszínen, Gyulán és Békéscsabán is megmutathatják tudásukat a fiatalok.

– Arra szeretném biztatni a gyulaiakat és a Gyulára látogatókat, hogy térjenek be ebbe a kávézóba, mert a finom italokon túl biztos, hogy soha nem tapasztalt kedvességgel és szeretettel fognak találkozni.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Ahogy azt Szelezsánné Poptyilikán Anikótól megtudtuk, a kilenc fiatal ebben a tanévben alapos gyakorlati képzésen sajátíthatta el a kávéházi munka minden elemét, tudásukról pedig áprilisban egy vizsga keretében számot is adtak.

A tanulók nevében Misák Darinka gyógypedagógus köszöntötte a megjelenteket, aki kitért arra, hogy milyen fontos az Ability Café lehetősége az önkéntes tanulóknak. Mint mondta, a mindennapos munkavégzés élménye hozzátartozik az életünkhöz, alapszükségleteinkhez. Nincs ez másként az értelmileg akadályozott emberek esetében sem, hiszen nekik is vannak álmaik, vágyaik, terveik a jövőbeni munkavégzéssel kapcsolatban.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

– Az Ability Café program lehetőséget teremt arra, hogy több hónapnyi munkavégzés után egy minket befogadó kávéházban két héten keresztül diákjaink szerepet vállalhassanak önkéntes felszolgálói munkakörben. Ebben a munkában nem a fogyatékosság ténye kerül előtérbe, hanem maga az ember, hiszen nem önmagában szemléljük a tanulókat, hanem egy munkafolyamat közben ismerhetjük meg őket.

Dobi Róbert, a Manuel Café tulajdonosa szeretettel köszöntötte az önkénteseket, hiszen, mint mondta, a vendégek már nagyon várták a diákok érkezését.

Lázok Viven, Kovács Marianna, Papp Zsuzsanna, Plástyik Martina, Nagy Anita, Nagy Róbert, Katona Imre, Kardos Gergő és Lipták Péter tanulók, valamint Misák Darinka, Orosz Ágnes, Kollár Anna, Mihucz Ákos és Bogyó Attila mentorok két hétig veszik fel a rendeléseket a fogyatékossággal élők társadalmi elfogadásának jegyében.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)