Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos dicsérő oklevelet és aranydiplomával minősítést kapott a gyulai Kränzlein énekegyüttes

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2019. április 18. 09:00
Országos dicsérő oklevelet és aranydiplomával minősítést kapott a gyulai Kränzlein énekegyüttes
Az Implom-iskola kórusa kategóriája második legmagasabb elismerését szerezte meg

 

Fotó: Csabagyöngye Kulturális Központ – Bencsik András

Országos dicsérő oklevelet és aranydiplomával minősítést szerzett a gyulai Implom-iskola Kränzlein énekegyüttese az április 16-i Éneklő Ifjúság hangversenyen, Békéscsabán. A kórus ezzel kategóriája második legmagasabb elismerését kapta meg.

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége által szervezett rendezvényen a megye tizennyolc általános és középiskolai kórusa mutatkozott be az országos kvalifikációs rendszer előírásai szerint. A gyulai iskolát Arató Zoé, Beleznai Klára, Bock Berill, Demkó Emma, Fabisz Lili, Freiberger StellaFekete Frida, Hegyes Hanna, Hegyes Nelli, Józsa Lora, Kovács Ella, Kováts Luca, Megyesi Petra, Puskás Hanna, Sebestény Janka és Tóth Kata képviselte a Csabagyöngye Kulturális Központban tartott ifjúsági kórustalálkozón.

Garami Veronika karvezető lapunknak elmondta: a zsűri tagjaitól, Jámbor ZsolttólDohány Gabriellától és Almainé Szabó Gabriellától csak pozitív kritikát kaptak. Hozzátette: az ítészek értékelésükben kiemelték az együttes tiszta éneklését, stílusos előadásmódját. A pedagógus arról is beszámolt, hogy az énekkart zongorán kísérő Hegyes Nelli elismerő oklevelet vehetett át virtuóz játékáért.

 

 

Fotó: Csabagyöngye Kulturális Központ – Bencsik András

Mint megtudtuk, a Kränzlein magyarul, németül és angolul énekelt a kórustalálkozón. A gyulai diákok egy német gyerekdallal, egy magyarországi német népdallal, egy madrigállal, A csend hangjai című szerzemény Rigó Péter-féle átiratával, Bárdos Lajos Kínai kánonjával és Karai József Ugrótáncával álltak a zsűri elé.

Garami Veronika kiemelte: eredményükkel a megye három legjobb kórusa közé kerültek, két énektagozatos iskolánál is jobb minősítést szereztek. 

A karvezető azt is elmondta: a jelenleg tizenhat tagú Kränzleinban a 3. osztálytól a 8. osztályig valamennyi évfolyam képviselteti magát.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)