Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csak a tizenkilencedik derbin sikerült megállítani a Barna-csapatot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. április 15. 16:00
Csak a tizenkilencedik derbin sikerült megállítani a Barna-csapatot
Hódmezővásárhelyi LKC.–Gyulasport NKft. 40-26 (21-12)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság délkeleti csoportjának 19. fordulójában a Gyulasport NKft. csapata a Hódmezővásárhelyi LKC együtteséhez utazott április 13-án. A Barna-csapat a bajnokság legkeményebb összecsapására érkezett az ezüstérmes helyen álló rivális otthonába.

még három fordulón át kell összepontosítania a gyulai együttesnek (képünk egy korábbi mérkőzésen készült)

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Borsós E., Csapó-Kovács H. 5, Rácz K. 3, Papné Lukoviczki B. 5/3, Pap Zs. 7, Balogh V. 2 és Dr. Bányainé Szabó R. Csere: Antal X., Nagy N., Radnóti M. 1, Szabó L. 2, Zsittnyáné Csiffáry Cs. 1 és Domokos Semjéni H. Vezetőedző: Barna Károly.

Az éllovas együttes nem kis dologra vállalkozott, hiszen a Csongrád megyei gárda szinte minden szinten felkészült a találkozóra. A két rivális négy pontnyi különbséggel fordult a bajnokság utolsó négy fordulójára, így az aktuális párharc akár a hazai gárda bajnoki álmainak szertefoszlását is jelenthette volna. Barna Károly csapatának tagjai az éllovasokat sújtó teherrel a vállukon érkeztek a hódmezővásárhelyi arénába, hogy folytassák sporttörténelmi menetelésüket.

A párharc első néhány perce kiválóan kezdődött a vendégek számára, hiszen a listavezető 1-4-es előnyt harcolt ki magának a 7. percre.

Ahogy azt Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetőjének beszámolójából kiderül, a vezetés kiharcolásának pillanatában azonban a gyulai csapatban megpattant valami.

– Talán előjött az előző napi drukk vagy megijedtek attól, hogy nem fogják végig bírni ezt a tempót. Az is igaz, hogy a vásárhelyi lányok fiatalságukat és gyorsaságukat igencsak jól kamatoztatták.

A hazai gárdát a félelmetes hangulatot produkáló szurkolók is űzték-hajtották, így igazi fanatizmussal támadtak újra és újra. Az éllovas együttes ezen az estén nem tudta hozni az eddig bajnoki menetelést, a támadójáték is pontatlan volt, a védekezés pedig nem hozta a megszokott keménységet.

Barna Károly leányai próbálták tartani a lépést az önkívületben játszó ezüstérmessel szemben, ám a percek múlásával fokról-fokra nőtt a két rivális közötti különbség. A félidő végén még csak kilenc gól volt a vendéglátók előnye, ám a mérkőzés utolsó percében már kialakult a nagyobb arányú hazai diadal.

A gyulai felnőttcsapat ugyan elvesztett veretlenségét, ám tizenkilenc sikeresen megvívott fordulójával így is sporttörténelmet írt. A Barna-csapat előnye két pontnyira csökkent, így a bajnoki végjáték hihetetlen izgalmakat ígér a kézilabdát szeretők számára.

 A Gyulasport NKft. együttese a következő fordulóban a tabella ötödik helyén álló Szarvasi NKK együttesét látja vendégül a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

– Úgy érzem, hogy ma agyonnyomott minket a győzni akarás terhe. Támadásban sokat hibáztunk, ezáltal az ellenfél könnyű gólokat tudott szerezni, ami eldöntötte a mérkőzést és eredményezte ezt a nagyarányú gólkülönbséget. A sorsunk a saját kezünkben van, amit nem szeretnénk elengedni. Az várható volt, hogy ilyen kis létszámmal és ezzel a minimális edzésszámmal a száz százalékos bajnoki siker szinte lehetetlen elvárás. Mindezek ellenére az eddigi teljesítmény is erő feletti, a lányokat meg a legnagyobb elismerés illeti – értékelt Barna Károly.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)