Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Huszonheten indultak el a felső tagozatosok járási versmondó versenyén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2016. április 12. 20:30
Huszonheten indultak el a felső tagozatosok járási versmondó versenyén
A megmérettetést hetedik alkalommal szervezte meg a gyulai 5. számú általános iskola
____Eredeti-GYHRCSD_025.JPG

versmondó verseny a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Huszonhét diák vett részt április 12-én az általános iskolák felső tagozatosai számára meghirdetett járási versmondó versenyen, melynek idén is a Mogyoróssy János Városi Könyvtár adott otthont.

Szabadosné Bécsi Katalin, a gyulai 5. számú általános iskola tagintézmény-vezetője 

Szabadosné Bécsi Katalin, a gyulai 5. számú általános iskola tagintézmény-vezetője lapunknak elmondta: a több mint negyvenéves múltra visszatekintő eseményt 2009 óta szervezi meg a „lila” iskola.

A tagintézmény-vezető kiemelte: a járási megmérettetésen az összes gyulai általános iskola képviseltette magát, emellett Kétegyházáról és Lökösházáról is érkeztek tanulók.

– A vers- és prózamondás a szerző, az előadó és a közönség hármas viszonyán alapul, egyik sem képzelhető el a másik nélkül. Ennek a hármasnak minden oldala bizalmat feltételez, de az előadó a kulcspont, rajta múlik szinte minden – fogalmazott Szabadosné Bécsi Katalin a megnyitón. A költemények kapcsán hangsúlyozta: a gondolatok ritmusokba, rímekbe szedésével könnyebben üzenhetünk hallgatóságunknak.

A versenyzőknek egy kötelező és egy szabadon választott szöveget is el kellett mondaniuk, előadásukat Dézsi János könyvtárigazgató, Fodor György és Erdészné Németi Anikó, az Erkel Ferenc Gimnázium tanárai, valamint Veres Andrea, Hrabovszkiné Jenei Anikó és Deli Beáta, a Harruckern iskola pedagógusai értékelték.

Erdődi Nóra először nevezett a versenyre. A nyolcadik osztályos tanuló a kötelező verset, Tóth Árpád Áprilisi capriccio című szerzeményét nehéznek találta, mint kifejtette, bonyolult, de szép költemény.

– A szabadon választott versem Bódás János Valahol ki van jelölve helyed című költeménye, ami az emberiségről szól. Úgy éreztem, illik hozzám ez a mű, ezért választottam – mesélte a verseny előtt a diák, aki azt is elmondta, hogy ha alkalma adódik rá, szívesen olvas lírát.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)