Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Leaszfaltozták a Temesvári úti kerékpárutat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. április 09. 13:32
Leaszfaltozták a Temesvári úti kerékpárutat
A beruházás költsége közel 85 millió forint volt

Elkészült a Temesvári úti kerékpárút aszfaltozása – erről tartott sajtótájékoztatót Görgényi Ernő polgármester, valamint Kiss Tamásné és Szabó Károly képviselők április 9-én a helyszínen. A pályázati forrásból, közel 85 millió forintból megvalósuló beruházás már majdnem elkészült, csak a forgalomba helyezési eljárás van hátra.

kónya istvánszabó károlygörgényi ernő és kiss tamásné

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő elmondta, hogy a pályázat által lehetőségük nyílt a Temesvári úti kerékpárút legrosszabb szakaszának, a Fehér-Körös hídjától a Paradicsomi ABC-ig tartó résznek a felújítására.

A 755 méteres szakasz pályateste elkészült, a kivitelező pedig az aszfaltozási munkálatokat is elvégezte, ráadásul hetekkel hamarabb, mint azt a szerződésbe foglalták. Az úttest szélesedett is: az eddigi 2 méter helyett már 2,75 méter, az út két oldalán süllyesztett szegéllyel.

A polgármester hangsúlyozta, hogy még hátravan a forgalomba helyezési eljárás, valamint hiányoznak a felfestések, a lámpatestek és a táblák, így a kerékpárosok még nem használhatják az utat.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A szakaszon 28 beton kandelábert fognak elhelyezni, amelyek LED lámpatesteket szerelnek majd fel – részletezte Kiss Tamásné, majd kitért arra is, hogy az úttest bővítése is szükséges volt, hiszen amellett, hogy töredezett és balesetveszélyes volt, a kerékpárosok nem fértek el egymás mellett.

Szabó Károly kiemelte, hogy a kerékpárút nem a gyulavári körzet területén helyezkedik el, mégis a városrész lakói örülhetnek neki a legjobban, hiszen ők használják a legtöbbet.

Felidézte: a legutóbbi képviselő-testületi ülésen felvetette, hogy bíráljanak felül egy korábbi pályázatot, amellyel Gyulaváriba építhettek volna bicikliutat, de végül nem valósult meg, így arra kérte a grémiumot, hogy keressenek megoldást a problémára.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)