Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elindult a Bay-hét a gyulavári iskolában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. március 25. 16:00
Elindult a Bay-hét a gyulavári iskolában
A rendezvény keretében rajzverseny, vetélkedők és szórakoztató programok várják a diákokat

névadójukra emlékeznek a bay zoltán általános iskola diákjai

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A Bay Zoltán általános iskola 1994-ben vette fel Bay Zoltán fizikus nevét. Erre emlékeznek minden évben a Bay-héten, amelynek megnyitójára idén március 25-én került sor.

Szabóné Bohus Mártától, az iskola igazgatójától megtudtuk, a névfelvételt hosszas kutatómunka előzte meg. Az igazgató kiemelte, hogy az egyhetes programsorozatot már hosszú évek óta megrendezi az intézmény. 

– Idén jubilálunk, hiszen huszonötödik alkalommal tarthatjuk meg a névadónkhoz kapcsolódó programsorozatunkat. A rendezvénysorozat része a kifelé nyitásnak, hiszen az ilyen alkalmakkor mindig lehetőséget adunk az iskolai életbe való betekintésre a szülőknek, a családtagoknak és minden érdeklődőnek – emelte ki az intézményvezető.

A program ünnepélyes megnyitóját hétfőn délután tartották. Az eseményen az intézményvezető kiemelte: igyekeznek méltó módon gondozni névadójuk emlékét.

 

szabóné bohus márta

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– A világhírű tudós nevét viselni kötelezettséget jelent számunkra, és e szép teher arra ösztönöz bennünket, pedagógusokat, hogy átadjuk és őrizzük szellemiségét. A Bay Zoltán nevét viselő iskola közösségének vezetőjeként, az iskola névadója előtt tisztelegve, engedjék meg nekem, hogy ma ne a tudós munkásságát idézzem fel, amit már mindannyian jól ismerünk, hanem ejtsünk néhány szót az emberről is. Az emberről, aki bármilyen magasságokba is jutott, végső nyughelyének szülőfaluja csendes kis temetőjét jelölte meg – emlékezett az iskola igazgatója. 

A köszöntő gondolatok után a negyedik osztályosok adtak rövid műsort, majd Bagyinszki Zoltán emlékezett meg az iskola névadójáról. 

Görgényi Ernő polgármester az esemény zárásaként felkötötte az iskola zászlajára az emlékezés szalagját. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A rendezvény második napján a város általános iskoláinak körében meghirdetett rajz- és fotópályázat eredményhirdetését tartják meg. Szerdán társadalomtudományi vetélkedő, csütörtökön természettudományi vetélkedő indul az iskolában, városi diákcsapatok részvételével.

A rendezvény pénteken az iskola tanulói körében meghirdetett szórakoztató programokkal zárul. Ennek helyszíne idén először a Bay-emlékszoba lesz, ahol a tervek szerint vidám hangulatban búcsúztatják a hetet a gyulavári diákok.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)