Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Simon István Tamás a Gyulai Szakképzési Centrum kancellárja

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. március 11. 20:45
Simon István Tamás a Gyulai Szakképzési Centrum kancellárja
A cél, hogy az intézmény a gazdasági szereplők igényeihez tudja igazítani a képzéseket

Kovács ZsuzsaKovács József és Simon István Tamás

Fotó: Gyulai Hírlap 

Simon István Tamást nevezte ki a Gyulai Szakképzési Centrum kancellárjává március elsejétől Palkovics László innovációs és technológiai miniszter – jelentette be Kovács József, a térség országgyűlési képviselője március 11-én.   

Kovács József lapunknak kifejtette: a szakképzésben is bevezetett kancellári rendszer az intézmények stabilabb, professzionális gazdálkodását segíti elő. Elmondta: a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a szakmai munka és az intézmények gazdálkodása elválik egymástól. Hozzátette, a pályázati úton kiválasztott kancellárok a szakképzési centrumok menedzserszemléletű működtetését biztosítják majd.

Az öt évre kinevezett Simon István Tamás 2015 óta dolgozik a Gyulai Szakképzési Centrumban szakképzési referensként. Korábban Doboz polgármestere volt, jelenleg megyei önkormányzati képviselő.

A kancellár lapunknak hangsúlyozta: az új rendszer megoldást nyújthat a szakképzett munkaerő hiányára. Aláhúzta: a cél, hogy szakképzési centrumok a gazdasági szereplők igényeihez tudják igazítani képzéseiket. Hozzáfűzte: a kancellárok, mint az intézmények működtetésért felelős felsővezetői menedzserek, a költséghatékony, átlátható gazdálkodásért felelnek.  

Simon István Tamás arról is beszámolt, hogy a kormányzat a tervek szerint az ország több pontján ágazati képzőhelyeket hoz létre a munkaerő-kereslet és a képzések összehangolására. Elmondta: ezek olyan állami tulajdonú gazdasági társaságok lesznek, amelyek tulajdonosi jogait a kancellárok gyakorolják majd.

Kovács Zsuzsa, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója kérdésünkre ismertette: a kancellárok feladata, hogy a képzéshez szükséges működési, infrastrukturális feltételeket biztosítsák.

A főigazgató úgy vélte, a szakképzési centrumok igazgatóinak tehermentesítésével eredményesebbé válhat az intézmények szakmai munkája, oktatási színvonalának felügyelete. Érdeklődésünkre elmondta: a Gyulai Szakképzési Centrum hat tagintézményében jelenleg csaknem 2600 diák tanul.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)