Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai tűzoltókról írt könyvet Szabó Roland

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2019. február 14. 14:00 • Frissítve: 2019. február 15. 11:00
A gyulai tűzoltókról írt könyvet Szabó Roland
A szerző az eladásból befolyt összeg felét a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak ajánlotta fel

A könyv szerzője, Szabó Roland és Zanócz István tűzoltóparancsnok

Fotó: Gyulai Hírlap 

Könyvet írt a fürdővárosi tűzoltókról a gyulai Szabó Roland. A fiatalember nyár végén szeretné megjelentetni a kötetet, az eladásból befolyt összeg felét pedig a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak ajánlotta fel.

A szerző felidézte: gyerekkorában gyakran vett részt a népkertben rendezett tűzoltófesztiválokon, mentési bemutatókon, és tűzoltószakkörre is járt.

– Tűzoltó szerettem volna lenni, de a gerincsérvem miatt más szakmát kellett választanom. A hivatás iránti érdeklődésem azonban megmaradt, így jött az ötlet, hogy könyvet írok a gyulai lánglovagokról – mesélte lapunknak.

Szabó Roland elmondta: olyan könyvet szeretett volna írni, amiből megismerhetik az emberek a tűzoltók munkáját, mindennapjait. A kötetben többek között bemutatja a Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság történetét, az életmentők felszerelését, a híradóközpontok működését. Emellett a régi gyulai tűzoltó-csillagtúrákról is szó lesz a kiadványban.  

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

A szerző kiemelte: Zanócz István parancsnok és a helyi tűzoltók is sokat segítettek neki a gyűjtőmunkában, azt is megengedték neki, hogy stopperral lemérje, mennyi idő alatt hagyják el a laktanyát. Hozzátette, valamennyiüket szeretné megajándékozni egy-egy kötettel.

Arról is említést tett, hogy a könyvben számos régi fotó szerepel majd, ezeket Zanócz István és Dudaszeg József, a gyulai tűzoltóság korábbi parancsnoka bocsátották rendelkezésére.  

Jelezte, a 150 oldalasra tervezett kiadványt várhatóan nyár végén mutatják be a gyulai tűzoltóság előtt. Szabó Roland azt is elmondta: a megjelentetéshez még forrást keres, bízik benne, hogy nem lesz anyagi akadálya a könyv kiadásának. Hozzáfűzte: két támogatója már akadt, Dévényi-Dabrowsky Géza ügyvéd és a gyulai Restart Computer. Utóbbi technikai segítséget nyújt a kiadvány megjelentetéséhez. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)