Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Karbantartás

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2019. február 17. 07:00
Karbantartás
Előzzük meg a bajt!

Képünk illusztráció

Forrás: forum.index.hu

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! A téli pihenés közben ne feledkezzünk meg kerti gépeink karbantartásáról! A gépek természetesen a szakembereknél vannak a legjobb kezekben.

A legfontosabb a rotációs kapák karbantartása, hiszen ezeket használjuk először a tavaszi munkálatok során. Ahogy az lenni szokott, tél végére mindig felhalmozódik a javítanivaló. Városunkban, szerencsénkre, kiváló szerviz áll rendelkezésünkre. Amennyiben időben szakemberhez visszük gépeinket, időben el is készülnek. Ne halogassuk a megjavításukat!

A megmaradt növényvédő szereket is vegyük lajstromba. Lejárt szavatosságú vegyszereket ne használjuk, mert előfordulhat, hogy megváltozott az élelmezés-egészségügyi várakozási idejük.

A vetőmagokat is vegyük szemügyre, ha „gyanúsnak” találjuk őket, végezzünk próbavetést. Minél hamarabb keressük fel a vetőmagboltot, annál nagyobb fajtaválaszték áll a rendelkezésünkre, legyen szó zöldség- vagy dísznövénymagokról. A petrezselyem piaci árából úgy tűnik, egyre többen kapnak majd kedvet a zöldségtermesztéshez.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)