Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A válogatottba készülnek az U14-es Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. január 31. 09:00
A válogatottba készülnek az U14-es Amazonok
Négy gyulai játékos kapta meg behívóját a regionális kiválasztóra

Az UEFA és az MLSZ közös projekt keretében hozott döntést a 2019-es fejlesztési programjairól, amelyben nagy szerepet kap a női szakág fejlesztése, ezen belül is új korosztályos válogatottak megszervezése és versenyeztetése. Ennek első lépése az U14-es leány regionális válogatottak kialakítása, a játékosok felkutatása és felmérése, amelyben a Gyulai Amazonok csapata is komoly szerepet kap.

Négy U14-es amazon kapott meghívót a regionális válogatóra

Fotó: Tóth László

A déli régióban közel négyszáz 2005-2006-os születésű játékos van regisztrálva. Ebből a mezőnyből edzői ajánlások alapján közel százhúsz játékos kerül behívásra az első válogatókra.

A déli régióban két helyszínt jelöltek ki, ahol a kiválasztó edzések után tavasszal négy edzésnapot beiktatva központi képzésen vehetnek részt a regionális korosztályos válogatott tagjai. A regionális kiválasztó edzést február 7-én, Hódmezővásárhelyen a helyi stadion fedett műfüves pályáján tartják.

A Gyulai Amazonok U14-es csapatából négy játékos kapott meghívót a jeles eseményre. Hack Fanninak, Dán Sárának, Mezei Virágnak és Kósa Noéminek komoly esélye van arra, hogy bekerüljön a legjobbak közé.

– Nagyon örültünk, amikor megkaptuk az információt az új fejlesztési programról és arról, hogy kialakítása kerül az U14-es régiós válogatott. Úgy gondolom, ez remek lehetőség arra, hogy a játékosok minél hamarabb bekerüljenek a nemzetközi ritmusba. Csapatunkból Hack Fanni középpályásként, Mezei Virág védőként, Dán Sára támadóként és Kósa Noémi kapusként kap lehetőséget arra, hogy tudása legjavát mutassa meg február 7-én. Büszkék vagyunk rájuk és bízunk benne, hogy ki tudják magukból hozni majd a maximumot – fogalmazta meg a csapat örömét Molnár Ágnes, a játékosok edzője.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)