Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ingyen utaztak, és pénz csaltak ki a taxistól

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2019. január 29. 15:00
Ingyen utaztak, és pénz csaltak ki a taxistól
Rendőrségi hírek Békés megyéből

Elfogtak és előállítottak egy csalással gyanúsítható férfit január 28-án a Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei. A 31 éves lőkösházi férfi a gyanú szerint január 17-én megkárosított egy taxisofőrt.

A férfi élettársával Békéscsabán, az egyik bevásárlóközpontnál ült be a taxiba, a pár Kétegyházára vitette magát. A férfi azt mondta a sofőrnek, hogy szarvasi, csak aranyat megy eladni Kétegyházára, és fordulnak is vissza.

Amikor megérkeztek a településre, a férfi kiszállt az autóból, a nő a taxiban maradt. Nem sokkal később a férfi azzal ment vissza a sofőrhöz, hogy euróval akarnak neki fizetni, de nem tudja, hogy nem hamis-e a pénz, ezért adjon neki forintot. Sikerült kicsalnia a sofőrtől 90 ezer forintot, majd a pénz átvétele után megkérte a taxist, hogy vigye el az élettársát Kevermesre, és hozzanak el onnan egy bankjegyvizsgáló készüléket. A férfi egy pecsétgyűrűt adott biztosítékként a taxisnak azért, hogy megnyugtassa, visszakapja a pénzét.

A nő Kevermesen kiszállt az autóból, de nem ment vissza a taxihoz, a gyűrűről pedig kiderült, hogy nem arany. A taxisofőr hiába ment vissza Kétegyházára, nem találta meg az utasát. A sofőrt a kicsalt pénz és a kifizetetlen viteldíj miatt több mint 100 ezer forint kár érte.

A férfi és élettársa ellen a Gyulai Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)