Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A fiatalok iskolai lemorzsolódásáról tanácskoztak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. január 15. 17:30
A fiatalok iskolai lemorzsolódásáról tanácskoztak
A Gyulai Szakképzési Centrumban tartott konferencián több mint száz szakember vett részt

Szakmai konferenciát rendezett január 15-én a Gyulai Szakképzési Centrum és a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ. A fürdővárosi intézményben tartott eseményre több mint százan voltak hivatalosak: oktatásban dolgozó pedagógusok, szakértők és szaktanácsadók.

Kovács Zsuzsanna

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A programon elsőként Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója szólt a megjelentekhez. Elmondta: a szervezők fejében néhány hónappal korábban fogalmazódott meg a rendezvény gondolata. Kovács Zsuzsanna napjaink egyik legégetőbb problémájának nevezte a lemorzsolódást.

– Sok fiatal hagyja el az iskolát a megfelelő szakképzettség megszerzése nélkül, pedig az elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy belépjenek a munka világába. Akik elhagyják az iskolát, azokat jobban fenyegeti a munkanélküliség és a társadalmi kirekesztettség veszélye – emelte ki az intézmény vezetője, aki elmondta: az ő feladatuk segíteni a fiatalokat a fentiek elkerülésében.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Simon Nóra Edina, a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a program megszülethetett. Hangsúlyozta, hogy intézményük kiemelt célja a szakmai programok biztosítása, a továbbképzések és versenyek szervezése, valamint a bázisintézmények bővítése.

Utolsóként Kovács József országgyűlési képviselő üdvözölte a megjelenteket. Kiemelte: a kormány célja a teljes foglalkoztatás megvalósítása, amelyhez elengedhetetlen a minőségi munkahelyek létrehozása. Emiatt lényeges a lemorzsolódás és az ahhoz hasonló aktuális problémák orvoslása.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A konferencián előadóként részt vett Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szakmai elnökhelyettese és Lénárd Sándor igazgató, az ELTE Neveléstudományi Intézetének egyetemi docense.

Magyar Zita előadásában arról beszélt a megjelenteknek, hogy melyek a szakképzés aktuális kérdései. Lénárd Sándor azzal kapcsolatban osztotta meg gondolatait, hogy mit tehetnek a szakemberek a gyakorlatban a lemorzsolódás ellen.

Az esemény zárásaként Kiss Anna rendező filmjét vetítették le, melyet a szervező intézményben forgatott. A filmet ősszel mutatják be a nagyközönségnek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)