Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pályázati forrás is segíti a térségi humánszolgáltatások fejlesztését

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • HÍREK • 2018. november 30. 20:35
Pályázati forrás is segíti a térségi humánszolgáltatások fejlesztését
A projektet a Gyulai járás településeivel és az Agora Alapítvánnyal konzorciumban valósítja meg a fürdővárosi önkormányzat

Projektnyitó az Erkel Ferenc Művelődési Központban

Fotó: Tóth Ivett

Ahogy a 2018. november 29-én délután az Erkel Ferenc Művelődési Központban tartott projektnyitó eseményen elhangzott, Gyula város, mint kedvezményezett, a Gyulai járás további településeivel, Elekkel, Kétegyházával, Lőkösházával, valamint Doboz nagyközséggel, illetve az Agora Alapítvánnyal konzorciumban az  EFOP-1.5.2-16-2017-00021 azonosítószámú, Humánszolgáltatások fejlesztése a kelet-békési térségben című projekt keretében európai uniós forrásból támogatott programot valósíthat meg 2018. március 1. és 2021. február 28. között. Az elnyert támogatás összege: 498 874 552 forint. 

Sós Judit, a projekt szakmai vezetője elmondta, a projekt célja, hogy a Gyulai járásban és a hozzá szervesen kapcsolódó dobozi területen a humán közszolgáltatások kapacitásai és szolgáltatáspalettája oly módon bővüljön, hogy sikeresen tudja támogatni a társadalmi felzárkózás folyamatát.

 

Sós Judit

Fotó: Tóth Ivett

A projekt négy alappillérre épül: a humán közszolgáltatások szakember-ellátottságának fejlesztését szolgáló programokra, a hátrányos helyzetű csoportokhoz tartozó aktív korú emberek foglalkoztathatóságának javítására, a helyi kisközösségek társadalmi szerepének megerősítésére, valamint a települési, térségi életminőség javítására, a vidék megtartó képességének fejlesztésére.

A célok megvalósulását a menedzsmenten túl egy szakmai koordinátor, két közösségfejlesztő, egy egészségfejlesztő, valamint településenként egy, azaz összesen öt szakmai asszisztens segíti. A hátrányos helyzetű lakosságot ezen felül 13 mentor támogatja, a krízishelyzetben lévők egyéni fejlesztési terveinek elkészítésében pedig két esetmenedzser vesz részt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)