Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nyolc iskola mérte össze tudását a Culturing Rounds versenyen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2018. december 12. 16:45
Nyolc iskola mérte össze tudását a Culturing Rounds versenyen
A Dürer-iskola angol nyelvű vetélkedőjén egy nagyszénási intézmény diákjai is részt vettek

Tizenharmadik alkalommal tartották meg a Culturing Rounds elnevezésű angol nyelvi versenyt december 12-én a Dürer Albert általános iskolában. A megmérettetésen Gyula város összes általános iskolája részt vett. 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Nagy Emese, a rendezvény szervezője elmondta, hogy a versenyt tizenhárom évvel ezelőtt indította útjára azért, hogy az angolul tanuló gyermekek úgy jussanak élmények és tudás birtokába, hogy nem a tankönyveket bújják.

Hozzátette, hogy minden évben más angolul beszélő ország a téma, így az évek során volt már főszerepben Amerika, Ausztrália és Wales is, idén pedig Nagy-Britannia volt a soros.

Megtudtuk, hogy a megmérettetésen Gyula város összes általános iskolája képviselteti magát, és egy EFOP-os pályázatnak köszönhetően, a nagyszénási Czabán Samu általános iskola diákjai is jelen voltak a vetélkedőn.

 

nagy emese (bal oldalon) a rendezvény szervezője

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Idén egy háromfős zsűri értékelte a diákok munkáját: Szabó Klára, aki a Szegedi Tudományegyetemről érkezett, Csökmei Gergő, az Erkel Ferenc gimnázium angoltanára és Kántor Ivett, a békéscsabai Vásárhelyi Pál gimnázium angoltanára.

Az egybegyűlteket Nagy Emese és Zámori Ida intézményvezető is köszöntötte, majd a tanulók hozzáláttak a feladatok megoldásához, az iskolába érkező kísérőtanárok pedig Szász Évával, az Erkel Ferenc gimnázium tanárával vehettek részt egy szakmai megbeszélésen.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)