Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Három gól és szájkarate

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. november 25. 17:00
Három gól és szájkarate
Gyulai Futball Club-Termál–Vésztői SE 1–2 (0–1)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság soros fordulójában Gyulai FC-Termál csapata a Vésztői SE gárdáját fogadta november 24-én. A gyulai felnőttcsapat egy győzelemmel helyet cserélt volna a közvetlen előtte álló alakulattal.

Végig feszült volt a találkozó hangulata

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Gyulai FC-Termál: Franciskovic, Nagy S., Kukla, Repisky (Bogár), Patkás, Czirok, Nagy E., Rácz (Tövisháti), Bíró, Okos és Radics. Csere: Démusz, Kovács és Kádár. Vezetőedző: Bíró Róbert.

Bíró Róbert együttese a közvetlen előtte álló riválissal találkozott, a két együttes között előzetesen egészen kis különbség mutatkozott. A gyulai gárda egy komoly vereség után szerette volna megkezdeni kapaszkodását a tabella felső része felé.

A mérkőzés első perceiben a hazaiak irányították a játékot, ám az látszott, hogy a vésztői kontrák veszélyesek lehetnek a gyulai kapura. A villámgyors csatáraival operáló vendégek a 35. percben be is vették a fürdővárosi kaput, amikor az első komolyabb hazai hiba után Benyó szerzett gólt csapatának.

A második félidőben jobban nyomott a fürdővárosi gárda, ám az átadásokba rendre hiba csúszott, így komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani a vendéglátó egyesület. A Vésztő SE azonban több ígéretes villanást is fel tudott mutatni, amelyek csak Franciskovic védéseinek köszönhetően nem érettek góllá.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A feszült hangulatú találkozót szinte teljesen végig kísérték a játékosok szóváltásai, néha már a labdával sem foglalkoztak a felek. A balhés mérkőzés fél tucat sárgalapot és három kiállítást eredményezett.  

A „várvárosi” együttes próbálta kiegyenlíteni a mérkőzés állását, ám a legnagyobb helyzetéből sem tudott találatot elérni. A vésztőiek a 80. percben újabb gólt szereztek, Rostás 80. percben szerzett parádés szabadrúgása végleg eldöntötte a három pont sorsát. Az utolsó utáni percekben a szépítő találat is megérkezett, amikor Czirok értékesítette a jogosan megítélt büntetőt a 94. percben.

A Gyulai FC-Termál csapata jelenleg a kilencedik helyen áll a bajnoki tabellán. A Bíró-csapat a következő fordulóban ismét hazai pályán bizonyíthat, amikor a negyedik helyezett Szarvasi FC látogat a gyulai stadionba.

– Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, de az ellenfél az első nagyobb hibánkat könyörtelenül kihasználta. A második játékrészben beszorítottuk a vendégcsapatot, de ez meddő mezőnyfölénynek bizonyult, szinte teljesen veszélytelenek voltunk a kapura. Egy jól eltalált szabadrúgásból két gólos hátrányba kerültünk, ami után próbáltunk minél hamarabb gólt rúgni, de ez csak az utolsó percben sikerült, és ismét vereséget szenvedtünk – értékelt Bíró Róbert.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)