Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elhunyt Veress Gabriella Békés megyei főügyész

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. november 21. 10:45
Elhunyt Veress Gabriella Békés megyei főügyész
Az ügyészi szervezet saját halottjának tekinti

Életének 64. évében, türelemmel és méltósággal viselt hosszan tartó betegség után, november 18-án elhunyt Veress Gabriella címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, megyei főügyész – tájékoztatta lapunkat november 21-i közleményében a Békés Megyei Főügyészség. 

Veress Gabriella 1985-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát. Előbb ügyészségi fogalmazóvá, majd ügyésszé nevezték ki. 1991-ben a Fővárosi Főügyészség személyügyi és továbbképzési osztályára került, ahol osztályvezető lett. A legfőbb ügyész 2001-ben a Békés Megyei Főügyészség főügyészévé nevezte ki – derül ki a közleményből.

Mint írják, Veress Gabriellát jó szervezőkészség, problémaérzékenység és empatikus személyiség jellemezte. Szakmai munkája mellett hosszú időn át a Magyar Jogász Egylet elnökségi tagja volt, és három cikluson át látta el az Egylet Békés Megyei Szervezetének elnöki feladatait.

Kiemelkedő tevékenységét a legfőbb ügyész 1998-ban elismerő oklevéllel, 2002-ben Kozma Sándor-díjjal, 2008-ban címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész címmel ismerte el. A jogászegyletben végzett tevékenységéért az elnökség 2010-ben a Szalay László-emlékérmet adományozta neki. Példaértékű hivatástudattal végzett kimagasló színvonalú szakmai munkájának és két évtizeden át végzett eredményes vezetői tevékenységének elismeréseként 2014-ben a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést vehette át.

Veress Gabriellát az ügyészi szervezet saját halottjának tekinti. Temetéséről a későbbiekben intézkednek – olvasható a közleményben. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)