Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Születésnapját ünnepli a Gyulai Big Band

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. november 21. 08:25
Születésnapját ünnepli a Gyulai Big Band
A jubileum alkalmából koncertet adnak november végén a Vigadóban

Kepenyes Pál, az együttes vezetője a gyulai jazzfesztiválon

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Születésnapját ünnepli a Gyulai Big Band, ennek alkalmából jubileumi koncertet rendeznek november 30-án a gyulai Vigadóban. Az eseményről és az együttesről a csapat vezetőjével, Kepenyes Pállal beszélgettünk.
 
Kepenyes Pál elmondta: gimnazistakorában találkozott először hasonló zenével, akkor a Benkó Dixieland Band koncertje teljesen lenyűgözte.
 
– Kotta nélkül játszottak, és improvizáltak, ami nagyon nagy élmény volt nekem – emelte ki a zenekarvezető. Hozzátette, hogy ennek hatására alakította meg 30 évvel ezelőtt az első dixielandcsapatát, akkor még Békéscsabán.
 
– Nem volt egyszerű, mert ez nem úgy működik, mint egy hagyományos zenekar, hanem egészen pontosan meghatározott, hogy melyik hangszerből hánynak kell benne lennie. Korábban akadtak hullámvölgyek, de kilenc éve egy stabil csapat dolgozik együtt, amelynek tagjai mindannyian nagyon lelkesek – fejtette ki a zenekarvezető, akitől azt is megtudtuk, hogy Budapestről és Debrecenből is érkeznek a próbákra zenekari tagok.
 
Az ünnepi koncert repertoárjával kapcsolatban Kepenyes Pál elmondta, hogy tempós és népszerű dallamokat válogattak össze a kétfelvonásos eseményre.
 
– A nehezen emészthető jazzmuzsikák helyett mindig arra próbáltam törekedni, hogy olyan, mindenki számára élvezhető dalok legyenek a repertoárban, mint például a boogie-woogie-k vagy a swinges dalok. Ebbe akár az aktuális slágerek átdolgozása is belefér, és persze funky- és jazz rock nóták is lesznek a koncerten. A repertoárban vannak Robbie Williams-, Michael Buble-számok is, de Hofi, Brian Setzer és Lui Prima dalai is felcsendülnek – mondta el a zenekar vezetője, aki kiemelte, hogy több magyar szerzemény is elhangzik, hiszen Payer András és Máté Péter dalait is kiválasztották a műsorba.
 
Az ünnepi koncertet november 30-án a gyulai Vigadóban tartják, az eseményre már kaphatók jegyek a helyi művelődési központban.
 
 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)