Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Összefogtak a fiatalok a tiszta környezetért

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2018. november 14. 14:45
Összefogtak a fiatalok a tiszta környezetért
Szemétszedési akciót szervezett a Független Egyesület

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Középiskolások ragadtak szemeteszsákokat november 14-én, hogy két gyulai útvonalon összeszedjék a járókelők által eldobált szemetet. Az akció a Független Egyesület szervezésében zajlott.

A gyulai civil szervezetnek nem ez az első ilyen jellegű akciója, hisz már tavaly is sikerült mozgósítaniuk a gyulai középiskolásokat, de a Te szedd! országos kezdeményezéshez is rendszeresen csatlakoznak, ha esik, ha nem. Ezúttal az időjárás is velük tartott.

A fiatalok, akik a Göndöcs Benedek középiskolából és az Erkel Ferenc gimnáziumból érkeztek a Független Egyesület K. Schriffert utcai székházához, egy kis kóstoló után vágtak neki déli tizenkettőkor a kijelölt két szakasznak, hogy szemeteszsákjaikba összegyűjtsék az eldobált szemetet. Az Élővíz-csatorna partján elindulva két útvonalon haladtak tovább Békéscsaba és a Göndöcs iskola irányába.

A diákokat elkísérő pedagógusok egyike lapunknak elmondta, nagyon jó ötletnek tartja, hogy bevonják a fiatalokat az ilyen jellegű város- és környezetszépítő tevékenységekbe, amelyek kellemesnek ugyan nem nevezhetők, de hasznosnak annál inkább. Hisz azáltal, hogy maguknak kell eltakarítaniuk a hulladékot, megtanulják, hogy jobb, ha nem dobálnak szét semmit.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)