Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szegedi Vanda második helyen ért célba a duatlon-diákolimpián

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. október 30. 11:00
Szegedi Vanda második helyen ért célba a duatlon-diákolimpián
Kiválóan szerepeltek a marcali döntőben a gyulai indulók

Marcali városa adott otthont a duatlon-diákolimpia országos döntőjének október 27-én. A Gyulán rendezett megyei döntő futamai után az első négy egyéni helyezett és a csapatverseny első két helyen végzett egysége jutott tovább a legvégső megmérettetésre.

Szegedi Vanda Ágnes ezüstérmet szerzett a diákolimpia országos döntőjében

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

A mindent eldöntő rendezvényen a III., IV., V. és VI. korcsoportok legjobb megyei csapatai és egyéni versenyzői mérték össze tudásukat. A nagy futás és kerékpározás tétje nem volt más, minthogy ki viselheti a Magyarország diákolimpiai bajnoka címet. Ahogy az a Magyar Diáksport Szövetség közleményéből kiderül, az országos döntőbe összesen közel 450 diák került be, akik csapatban és egyéniben megküzdöttek a medálokért.

 

 

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

A leány és fiú kategóriák indulói először futva tették meg az előírt távot, majd kerékpárra pattantak, az etapot pedig egy újabb futószakasz megtételével teljesítették. A gyulai versenyzők igencsak kitettek magukért, hiszen a tanulók országos kihívásán egy ezüstérmet, két bronzérmet és számtalan kiváló helyezést értek el.

Az egyéni küzdelmekben Szegedi Vanda Ágnes érte el a legnagyobb sikert, amikor másodikként szakította át a célszalagot, a csapatok közül a Kis Petra Sára, Mócz Martina, Papp Odett és Tapasztó Boglárka alkotta csapat és a Molnár Balázs, Kovács Máté, Tapasztó Gergő és Oláh Zalán egység a bronzérmes pozícióban ért célba.

 

 

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

A versenyek végén a dobogós csapatok és egyéni versenyzők érem és serleg díjazásban részesültek, továbbá többletpontokat kapnak a felsőfokú oktatásba történő felvételihez.

Gyulai helyezettek: Szegedi Vanda Ágnes 2. hely, Molnár Balázs 4. hely, Kis Petra Sára 8. hely, Kovács Máté 8. hely, Lovász Amina Brenda 19. hely, Muszka Hunor 20. hely, Mócz Martina 21. hely, Papp Viktória 21. hely, Kökényesi Mercédesz 23. hely, Papp Odett 24. hely, Váczi Virág 26. hely, Horváth Bálint 27. hely, Papp Brigitta 30. hely, Prohászka Máté 30. hely, Csomós Dávid 31. hely, Kőfaragó Lara 35. hely, Tapasztó Gergő 36. hely, Oláh Zalán 37. hely, Németh Csenge 38. hely, Csüllög István 39. hely, Radics Klarissza 43. hely, Tapasztó Boglárka 51. hely, Ruzsa Norbert 58. hely és Mári Botond 59. hely. Csapat: Kis Petra Sára, Mócz Martina, Papp Odett és Tapasztó Boglárka 3. hely, Molnár Balázs, Kovács Máté, Tapasztó Gergő és Oláh Zalán 3. hely, Lovász Amina Brenda, Papp Viktória, Kökényesi Mercédesz és Váczi Virág 4. hely, Horváth Bálint, Prohászka Máté és Csomós Dávid 6. hely, Muszka Hunor, Csüllög István, Ruzsa Norbert és Mári Botond 10. hely, Papp Brigitta, Kőfaragó Lara Dóra, Németh Csenge és Radics Klarissza 10. hely.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)