Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hídi sétával hívták fel a figyelmet a mellrák korai felismerésére Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2018. október 06. 08:30
Hídi sétával hívták fel a figyelmet a mellrák korai felismerésére Gyulán
Az egészségmegőrző programra ebben az évben is egész napos rendezvénnyel készültek a szervezők

hetedik alkalommal rendezték meg a gyulai hídi sétát, amelynek megnyitóját a vigadóban tartották

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

 
Hetedik alkalommal rendezték meg Gyulán a Gyulai Hídi Séta elnevezésű rendezvényt, amellyel minden évben a mellrák veszélyeire igyekeznek felhívni a figyelmet a szervezők.
 
Az október 5-én megtartott esemény 14 órakor indult a Vigadóban, amelyen Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Üdvözlő gondolataiban elmondta: a program hetedik alkalommal kerül megrendezésre, amely annak jelentőségére és a témaként kiválasztott ügy fontosságára utal.
 
– Nagy szükség lenne arra, hogy egészségmegőrzés fontosságát központba állító programok híre mindenkihez eljusson – jelentette ki a városvezető, majd hozzátette, hogy Békés megye lakosságának egészségi állapotát leíró adatok aggasztóak. Kiemelte: a 15 és 64 év közötti nők esetében a vezető halálok még mindig a daganatos betegségek. 
 
Sárosi Tamás, a Békés Megyei Kormányhivatal népegészségügyi osztályának vezetője a polgármester gondolataihoz csatlakozva köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy a cél az, hogy minden helyi településnek minél előbb legyen egy egészségterve, amelyet betartva javulhat a helyiek egészségi állapota.  
 
A köszöntők sorában az utolsó Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese volt, aki nagy jelentőségűnek nevezte a programhoz kapcsolódó összefogást, és minden jelenlévőt a 18 órakor kezdődő hídi sétára hívott.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

 
A helyszínre véradást is szerveztek, amelyet nyereményjátékkal kapcsoltak össze, mellette szakmai előadásokon keresztül igyekeztek felhívni a figyelmet az egészséges életmódra.
 
Elsőként dr. Párduczné Szöllősi Andrea tartotta meg előadását az egészség helyzetéről hazánkban, majd dr. Sárosiné Höh Henriette szólt a megjelentekhez a korai gyógytorna jelentőségéről az emlőműtött betegeknél. A folytatásban az újraélesztésről, az önelfogadásról és magáról az emlődaganatról is beszélgettek a helyszínen,  majd kezdetét vette a szórakoztató programok sora, amelyek során énekes és táncos előadók fellépése mellett a Zita Dance Fitness zumba-bemutatója várta a résztvevőket.
 
Délután 18 órakor órakor vette kezdetét a program minden évben megrendezett része, a közös séta, amelynek elején a Világórához érkezve lufit adtak át a helyi óvodásoknak a résztvevők. A program zárásaként a Kossuth téri szökőkútnál mécseseket gyújtottak a daganatos betegségek áldozatainak emlékére.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)