Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Magyar győzelem az Európa-bajnoki selejtezőn

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. szeptember 14. 10:15
Magyar győzelem az Európa-bajnoki selejtezőn
Magyarország–Kazahsztán 8-4 (3-2)

A magyar női futsalválogatott lejátszotta második mérkőzését az ukrajnai Európa-bajnoki selejtezőn szeptember 13-án. A Fülöp Diánát is a soraiban tudó nemzeti csapat Kazahsztán legjobbjaival csapott össze.

győzelmének köszönhetően csoportelső a magyar női futsalválogatott

Forrás: mlsz.hu

Magyarország: Nagy Tünde, Sipos Lilla, Csepregi Gabriella, Kota Gabriella, Varga Adél. Csere: Varga Luca, Szabó Boglárka, Megyeri Boglárka, Gál Tímea, Fülöp Diána, Krascsenics Csilla és Gelb Mónika.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a Dombó János vezette női futsalválogatott a toronymagas favoritként kezelt ukrán nemzeti együttessel nézett szembe a selejtező első mérkőzésén. A Cserkasziban megrendezett találkozón a magyar együttes bravúros döntetlent ért el a kontinens legjobbjai között számon tartott riválissal szemben.

A második játéknapon a Dombó-csapat Kazahsztán válogatottjával nézett farkasszemet. Az aktuális ellenfél az első találkozón 8-0-ás vereséget szenvedett a fehérorosz nemzeti csapat ellen.

Ahogy azt a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján olvashatjuk, a magyar válogatott Szabó Boglárka öngóljával már az 1. percben hátrányba került a találkozón, de Krascsenics Csilla a 11. percben egyenlített, Kota Gabriella pedig a 13. percben büntetőből vezetést szerzett a mieinknek. A kazahok nem sokkal később egyenlítettek ugyan, de másodpercekkel a félidő vége előtt Csepregi Gabriella újra előnyhöz juttatta csapatunkat (3-2).

A második félidőben rengeteg helyzetet dolgozott ki a piros-fehér-zöld gárda, amelyből három gól is született, amikor sorrendben Krascsenics Csilla, Szabó Boglárka, majd Gál Tímea is betalált a közép-ázsiai ország hálójába. A derbi utolsó tíz percében Kota Gabriella duplázni tudott, a kazah együttes pedig két gólt tudott hozzátenni teljesítményéhez, ami csak a végeredmény kozmetikázására volt elegendő (8-4).

A győzelemnek és a jobb gólkülönbségnek köszönhetően Fülöp Diánáék vezetik a csoportot, a következő összecsapáson pedig a fehérorosz válogatottal találkoznak.

– Egy jó kazah csapat volt az ellenfelünk, sokáig szoros is volt a mérkőzés. Sajnos nem tudtunk kellőképpen koncentrálni, a mentális fáradtság miatt legalább nyolc-tíz ziccer, ami kimaradt az ellenfél kapuja előtt. A második félidőre találtuk meg saját játékunk ritmusát, ekkor már magabiztosabban játszottunk, és eldöntöttük a mérkőzést. Ilyen szintű meccsekhez és ekkora terheléshez még nincsenek hozzászokva a lányok, ezért nagyon jól jön a holnapi szabadnap. Le a kalappal a játékosok előtt, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy két forduló után veretlenül, az első helyen állunk a csoportban, és matematikai esélyünk van arra, hogy Eb-résztvevők legyünk. A célunk, hogy szombaton is bravúrt érjünk el, és veretlenül hozzuk le első Eb-selejtező tornánkat – mondta Dombó János az Mlsz.hu-nak.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)