Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Levelet küld a NAV a tartozásról és a túlfizetésről

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. szeptember 06. 16:35
Levelet küld a NAV a tartozásról és a túlfizetésről
A kivonat elején mindenki megtalálja, hogy mennyit kell fizetnie, vagy mennyit igényelhet vissza

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az október végéig kiküldött kivonatokkal mintegy félmillió adózót értesít arról, hogy tavalyról adó-, illetve vámtartozása vagy túlfizetése van – tájékoztatta lapunkat csütörtökön az adóhivatal.  

Közleményükben kiemelik: a kivonat elején mindenki megtalálja, hogy mennyit kell fizetnie, vagy mennyit igényelhet vissza.

Mint írják, adószámla-kivonatot csak az kap, akinek a tavaly december végi adatok szerint legalább egy adónemben ötezer forintnál több a tartozása vagy a túlfizetése. A kivonat mellett késedelmipótlék-értesítőt is küldenek azoknak, akik tavaly nem vagy csak késedelmesen teljesítették a fizetési kötelezettségüket, és emiatt ötezer forintot elérő pótlékuk keletkezett.

Akik tartoznak, illetve késedelmi pótlékot kell fizetniük, kötelezettségeiket csekken, átutalással, bankkártyával vagy többletük átvezetésével is rendezhetik. Túlfizetés esetén a 1817-es nyomtatványt kell benyújtani a visszaigényléshez – hívják fel a figyelmet.

Akik úgynevezett elektronikus bevallók, nem kapnak papíralapú értesítést – teszik hozzá. A közlemény rámutat: az adószámla-kivonatot, illetve a pótlékértesítőt célszerű összehasonlítani a saját nyilvántartással. Az adatok értelmezésében a kivonat mellékleteként megküldött tájékoztató segít.

Aki eltérést észlel, az ügyfélszolgálatokon, a 80/20-21-22-es telefonszámon, a NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszerén (ÜCC) keresztül vagy írásban jelezheti. Ebben a NAV honlapjáról letölthető és a kiküldött kivonathoz is csatolt „Észrevétel adószámla-kivonatra és a kapcsolódó késedelmipótlék-értesítőre” elnevezésű nyomtatvány segít. Az észrevétel elektronikusan is benyújtható az e-Papír szolgáltatás Adószámla témacsoportján belül ezen az útvonalon – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)