Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Négy új térfigyelő kamerát szereltek fel a gyulai tanyavilágban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. augusztus 23. 15:25
Négy új térfigyelő kamerát szereltek fel a gyulai tanyavilágban
Három eszköz a Kétegyházi úton, egy az Eleki úton segíti a bűnmegelőzést

Négy új térfigyelő kamera felszerelésével segítik a bűnmegelőzést és a bűnelkövetők felkutatását a tanyavilágban – erről tartott sajtótájékoztatót Görgényi Ernő polgármester és Ökrös István képviselő augusztus 23-án a Kálvária tanyánál lévő kereszteződésnél.

ökrös istván és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– Az önkormányzat egyik legfontosabb feladata a város közbiztonságának javítása. Az egyik kiemelt terület a rendőrséggel való együttműködés – kezdte Görgényi Ernő.

Mint mondta, minden évben bővítik a közterületi térfigyelő kamerák rendszerét. Alt Norbert alpolgármesternek és Ökrös Istvánnak köszönhetően – akiknek meglehetősen nagy külterület tartozik a választókörzetükhöz – a tanyavilág biztonságát is igyekeznek növelni, ezekre a helyekre is telepítenek kamerákat.

A helyszíneket, ahová a kamerák kerülnek, a rendőrség és a tanyagondnoki szolgálat javaslatai alapján határozzák meg. Az elmúlt években pályázati támogatások segítségével is tudták növelni a külterületi kamerák számát, tavaly Ajtósfalván, a Szanazugban és a Fekete-Körös városerdei hídjánál telepítettek térfigyelő eszközöket.

A polgármester kiemelte, hogy a Földművelésügyi Minisztérium által kiírt pályázat segítségével négy új kamerát szereltek fel, amelyek egyrészt a tanyavilág, másrészt az egész város biztonságát szolgálják, hiszen rögzítik a Gyulára bemenő és kimenő forgalmat is. A Kétegyházi úton két helyen – a tanyagazdasági dűlőnél egyet, a Kálvária tanya kereszteződésénél kettőt –, valamint az Eleki úton helyeztek el egy kamerát nemrégiben.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő elmondta, hogy a pályázaton csaknem 5 millió forint támogatást nyert a város, amelyet 546 ezer forint önerővel egészítettek ki, így nagyjából 5,5 millió forint volt a beruházás összköltsége.

A kamerák csatlakoznak a térfigyelő központhoz, amely a rendőrkapitányság épületében üzemel, itt rögzítik a felvételeket, de a polgármesteri hivatalban is van egy kliensgép, amelyen valós időben is megnézhetik az eszközök képét az arra jogosultak.

Ökrös István a kamerák fontosságát hangsúlyozta. Elmondása szerint volt olyan eset a tanyavilágban, amikor egy traktorból kilopták az összes benzint, ha lett volna térfigyelő a helyszínen, segíthetett volna a tettes felkutatásában.

Görgényi Ernő hozzátette, hogy tudnak konkrét esetekről, amikor a kamerák segítettek egy-egy bűntett elkövetőjét megtalálni, a rendőrség beszámolójából pedig kiderült, hogy az elmúlt években jelentősen csökkent a közterületi bűnelkövetések száma a városban.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)