Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Befejeződött a Szent István úti kerékpárút felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. augusztus 14. 17:05
Befejeződött a Szent István úti kerékpárút felújítása
A 69 millió forintos beruházás során egy zárt csapadékvíz-elvezető rendszert is kialakítottak

Befejeződtek a Szent István úti kerékpárút felújítási munkálatai – erről tartott sajtótájékoztatót a helyszínen augusztus 14-én Görgényi Ernő polgármester, Alt Norbert alpolgármester, valamint Kiss Tamásné és Szabó Károly képviselők. Az új kerékpárút 2,5 méter széles lett, és a beruházás során egy zárt csapadékvíz-elvezető rendszert is kialakítottak. 

alt norbert, görgényi ernőkiss tamásné és szabó károly

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Görgényi Ernő elmondta, hogy a munkálatokat március 26-án kezdték a Szent István úti kerékpárúton, a befejezés szerződés szerinti ideje pedig augusztus 26-a volt, vagyis hamarabb sikerült befejezni a kivitelezést.

A polgármester kiemelte, hogy a több mint fél kilométeres, a Mágocsi utcától a Laktanya utcáig tartó szakasz újjáépítésének több oka is volt. Egyrészt nagyobb eső esetén pocsolyákban kerékpároztak az emberek, ugyanis nem volt kiépítve a csapadékvíz-elvezető rendszer, másrészt a bicikliút szűk és rossz állapotú, ezáltal balesetveszélyes volt.

A meglévő utat felbontották, és kiépítették a zárt csapadékvíz-elvezető rendszert, amely a Szentháromság utcába vezeti el az esővizet. A régi helyére 2,5 méter széles utat építettek. A munkálatokat önerőből, 69 millió forintból végeztették el.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Ezzel nem ért véget a kerékpárút-fejlesztési program megvalósítása – emelte ki a városvezető. Mint mondta, még az ősszel elkezdődik a Paradicsomi ABC és a gyulavári híd közötti szakasz újjáépítése, ahol 2,75 méter széles utat építenek. Emellett a Gyula és Városerdő közötti szakasz kivitelezését is megkezdik.

Kiss Tamásné úgy fogalmazott, hogy a paradicsomi és újvári lakosoknak különösen fontos, hogy megoldódjon a kerékpáros közlekedés. Kiemelte a vízelvezetés fontosságát, valamint örömét fejezte ki, hogy hamarosan elindulhat a gyulavári híd és a Paradicsomi ABC közötti szakasz kivitelezése, amely rendkívül balesetveszélyes.

Már folyik a közbeszerzési eljárás – mondta Szabó Károly, aki megerősítette, hogy jelenleg balesetveszélyes az a szakasza a kerékpárútnak, ezért különösen fontos, hogy minél előbb elkészülhessen az új út.

Görgényi Ernő hozzátette, hogy jelen állás szerint – hiszen nem ért véget a közbeszerzés – a Rulikowszki utcától a Fehér-Körös hídjáig tartó szakasz becsült költsége 75 millió forint, amely magában foglalja a közvilágítás kiépítését is, a városerdei bicikliút pedig 385 millió forintba kerülhet. A két összeg az önerőt és a TOP-os pályázatból származó forrásokat is tartalmazza.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)