Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tornaszobává alakítják az Implom József általános iskola szomszédságában álló házat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. augusztus 10. 14:25
Tornaszobává alakítják az Implom József általános iskola szomszédságában álló házat
A beruházás során bővül az intézmény zöldfelülete is

Kibővül a zöldfelület, és egy új tornaszobát is kialakítanak a Gyulai Implom József Általános Iskolában – erről tartott sajtótájékoztatót a helyszínen augusztus 10-én Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója, Görgényi Ernő polgármester és Kovács József országgyűlési képviselő.

görgényi ernőteleki-szávai krisztinakovács józsefkertes gabriella és kónya istván

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Teleki-Szávai Krisztina emlékeztetett, hogy a Gyulai Tankerületi Központ sikerrel pályázott Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése című kiírásra, így tizenhárom intézményben kezdődhettek el infrastrukturális fejlesztések. Az Implom József általános iskola és az 5. számú általános iskola együttesen csaknem 63 millió forintból újul meg a pályázatnak köszönhetően.

A Gyulai Implom József Általános Iskola 1930-ban épült. Eredetileg polgári fiúiskola volt, amelyhez könyvtári és múzeumi funkciót is csatoltak. A város legnagyobb köznevelési intézményét 2011-ben teljes körűen felújították, a beruházás során összesen 2971 négyzetméternyi hasznos alapterület újult meg, és az épületet 1132 négyzetméterrel bővítették.

2015-ben az önkormányzatnak köszönhetően egy épülettel és egy nagy udvarral bővült az intézmény a Somogyi Béla utca 14. szám alatti lakóépület megvásárlásával.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az igazgató elmondta, hogy két elképzelésük volt az épülettel kapcsolatban: korszerű feltételek biztosítása a testnevelésórákhoz, valamint a korábbi fejlesztések során lecsökkent zöldfelület bővítése.

– Jó példa arra az intézmény, hogy Gyula város önkormányzata sosem tekinti befejezettnek egy iskola fejlesztését – vette át a szót Görgényi Ernő. Mint mondta, a 2011-es felújítás során sikerült korszerű, a 21. századnak megfelelő feltételeket teremteni az intézményben, azonban a munka nem ért véget, hiszen az udvar nem elég nagy a mintegy 650 tanulónak.

A szomszédos családi házat önerőből, 18,2 millió forintért vette meg az önkormányzat annak érdekében, hogy az iskolához csatolva növeljék annak alapterületét 1026 négyzetméterrel. A polgármester elmondta, hogy a házból tornaszobát alakítanak ki, és korszerűsítik az épületet.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A munkálatok június 21-én kezdődtek el. A kivitelező aljzatbetonozást végzett, a hideg-meleg burkolatokat lerakása pedig most zajlik. A beruházás során kijavítják a vakolatot, glettelnek és festenek is. A ház teljes elektromos hálózatát felújítják, valamint új fűtési rendszerrel biztosítják a megfelelő hőmérsékletet. Emellett lecserélik a külső és a belső nyílászárókat, valamint 50 négyzetméternyi sportpadlót raknak le az épületben. A városvezető hozzátette, hogy 2,6 millió forint értékben új sporteszközöket is vásárolnak.

Kovács József a mindennapos testnevelés fontosságáról, valamint az Implom József általános iskola lehetőségeiről beszélt. Elmondta, hogy a kormány a köznevelési törvényben rögzítette a mindennapos testnevelésórák bevezetését, amelyet 2012. szeptember 1-jétől alkalmaznak a köznevelési intézményekben. Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a mindennapos testnevelés hozzájárul a gyerekek harmonikus testi és lelki fejlődéséhez, egészségük megőrzéséhez.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)