Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint kétezer fürdőkádat lehetne megtölteni az AquaPalota vizével

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. augusztus 10. 15:00
Több mint kétezer fürdőkádat lehetne megtölteni az AquaPalota vizével
Minden titkot megtudtunk a gyulai vízi élményparkról

mindent megtudtunk az aquapalotáról

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A nyári hőségben mindannyian több időt töltünk a strandon és a vízparton. Ezúttal a Gyulai Várfürdő AquaPalotájáról igyekeztünk kideríteni minél több titkot és érdekességet. A vízi élményparkban Kun Miklós ügyvezető kalauzolt végig minket. 

A helyszínen kiderült, az AquaPalota 2013 decembere óta várja vendégeit öt medencével és négy csúszdával, melyek közül a leghosszabb közel 150 méter hosszú.

– Az országban egyedülálló attrakciónk a „fellejtő” csúszda, amelyben egy rövid ideig felfelé halad a csúszdázó – részletezte Kun Miklós, aki kérdésünkre azt is elmondta, hogy amint lehetőség lesz rá, bővíteni szeretnék az élményfürdő területét. 

Azt is megtudtuk, hogy habár az AquaPalota maximum kapacitása 850 fő, már olyan nap is akadt, amikor 1400 fő vett belépőt, akik persze nem egyszerre fürdőztek a hatalmas épületben.

– Azt is elárulhatom, hogy 300 főtől már megéri kinyitni ezt a részt, átlagos látogatószámunk pedig 515 fő naponta – tette hozzá az ügyvezető. 

A helyszínen számos egyéb érdekesség is kiderült. A vízi bárban elmesélték, hogy olyan hűséges, visszatérő látogatójuk is akad, aki Gyulára utazásának idejét kedvenc pultosa beosztásához igazítja.

Ugyanitt egy helyi rekordot is tartanak: egy alkalommal egy óra alatt 200 koktélt készítettek el a pultosok egy céges esemény vendégei számára. 
 
Az üzemeltetésen elmondták: az egész rendszer automatizált működésű, a helyszínen dolgozók csak felügyeletet látnak el. Az idei tél óta klórsemlegesítő is működik az épületben, ami még tisztábbá teszi a levegőt. A víz hőmérsékletén korábban a vendégek kérésére alapján emeltek egy fokot, így már csak elégedett visszajelzések érkeznek ezzel kapcsolatban.
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

 
A fedett részen több mint 847 négyzetméter a összes vízfelület, amivel több mint 2000 fürdőkádat lehetne megtölteni. A helyszínen nem csak csúszdák szolgálják a betérők szórakozását: a belső tér élménymedencéjében különböző élményelemek kaptak helyet. Ilyenek a középen elterülő, növényesített szikladomb alatti sodrófolyosó, álló- és fekvőmasszázsok, víz alatti masszázs, gejzírek, buzgárok, nyakzuhanyok és vízfüggönyök. A földszint és a galériaszint között egy trambulint is elhelyeztek, melyről a mély vizes ugrómedencébe csobbanhatnak az élményre vágyók. 

A legnagyobb csúszda hivatalos neve rafting navigatour, hossza pedig 141,3 méter. A kisebbik neve wide slide, hossza 68,4 méter. A projekt annak idején kicsit több, mint 2 milliárd 29 millió forintból valósult meg.

– A legfurább dolog, amit itt találtunk, azt bizonyítja, hogy a gyulai víz csodatevő lehet: valaki egyszer nálunk hagyta a mankóját. Sokáig beszélgettünk arról, hogy milyen jó, hogy ilyen hamar meggyógyult az illető, aki végül sosem jött vissza az elhagyott tárgyért – tudtuk meg egy úszómestertől. 

Vicces történetekkel is szolgáltak az AquaPalota dolgozói, ezek már csak utólag szórakoztatók, a helyszínen sürgős mentést igényeltek az események. A legemlékezetesebb az volt, amikor néhány éve az egyik vendég beugrott az ugrómedencébe, és miután kimentették, csak annyit mondott: tud úszni, de vízben még sohasem próbálta.

Vendéglátóink még a ritkán látott gépházba is beengedték kollégánkat, Bimbó Lajost, aki videós összefoglalót készített a helyszínen.

GYULAI HÍRLAP • 2018. augusztus 09. 19:42
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)