Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint 91 millió forintból épül két új utca Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. július 26. 15:45
Több mint 91 millió forintból épül két új utca Gyulán
A Vécsey utca és a Schweidel József utca a Paradicsomi lakótelep mellett létesül

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A Rulikowski utca tehermentesítése érdekében, 91 millió 176 ezer forint önkormányzati forrásból két új utca épül a Paradicsomi lakótelep mellett – közölte Kiss Tamásné önkormányzati képviselő július 26-án a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Kiss Tamásné emlékeztetett: az elmúlt években többen is interpelláltak a gyulai képviselő-testületi üléseken arról, hogy a megnövekedett forgalom miatt balesetveszélyessé vált a Rulikowski utca.

Elmondta: a Paradicsomi lakótelep mellett két új utca létesül. Az Iskola utcával szemközt épülő Vécsey utca 102 méter hosszú lesz, a Temesvári úttal párhuzamosan futó Schweidel József utcát pedig 146 méter hosszúra tervezik. Utóbbi a Vécsey utcát és a Nagysándor József utcát köti majd össze. Mint ismertette, a két új utcában 6,5 méter széles, aszfaltburkolatú út készül.

Jelezte: a Temesvári út és az épülő Vécsey utca kereszteződésénél lévő gyalogosátkelő 6,5 méterrel távolabb kerül. Emellett a beruházás keretében 260 méteren nyílt árok, 137 méteren zárt betoncsatorna és kilenc víznyelő épül a csapadékvíz elvezetésére.

 

Kiss Tamásné önkormányzati képviselő és Molnár Csaba, a polgármesteri hivatal mérnöki osztályának vezetője

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Arról is beszámolt, hogy az utak mellett 258 méteren kiépítik a közvilágítást, a Temesvári út és a leendő Vécsey utca találkozásánál lévő villanyoszlopot pedig áthelyezik.

Kiemelte: a fejlesztés saját forrásból valósul meg. Az útépítés és a csapadékvíz-elvezetés kialakítása 82 millió 297 ezer forintba, a közvilágítás kiépítése pedig 8 millió 878 ezer forintba kerül.

Hangsúlyozta: a beruházás révén csendesebbé válik a Rulikowski utca, és megszűnik a balesetveszély, továbbá könnyebb lesz kijutni a Paradicsomi lakótelepről.  

Kiss Tamásné érdeklődésünkre kifejtette: a kivitelezés október végére fejeződhet be.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)