Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai városháza előtt mutatkozott be a Virágos Magyarország zsűrije

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2018. július 16. 18:00
A gyulai városháza előtt mutatkozott be a Virágos Magyarország zsűrije
Gyula városa a zsűri minden várakozását felülmúlta

Az Országos Idegenforgalmi Hivatal, a Belügyminisztérium és több szakmai szervezet 1994-ben rendezte meg az első hazai virágosítási és környezetszépítési versenyt, amelyből mára létrejött a Virágos Magyarország elnevezésű megmérettetés. A versenyre Gyula városa – és több mint 300 másik település – már nem első alkalommal jelentkezett.

a zsűri a városháza előtt mutatkozott be

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A helyi városháza bejáratánál mutatkozott be a verseny zsűrije, akiktől megtudtuk: az elbírálás legfontosabb szempontja idén is a település gondozottsága, a fenntarthatósági és fejlesztési tervek, a település zöldfelületi programja és a civil szervezetek bevonása. Mindezeken túl a település turisztikai jelentősége sem mellékes, ahogy a korszerű hulladékgazdálkodás és megújuló energiafelhasználás is pluszpontokat jelenthet.

Az eseményen Szászné dr. Várkonyi Adrienn városi főkertész köszöntötte a megjelenteket, bemutatta a Szegedről érkezett zsűrit. Dénes Ágnes elmondta: Gyula városa a csapat minden várakozását felülmúlta.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– A virágok mellett a környezettudatosság és a zöldfelületek rendezése is fontos szempontok, és ezek lenyűgözőek voltak a városban. Kiemelte: azért szegedi stáb érkezett a fürdővárosba, mert a zsűrizési koncepció lényege az, hogy az ítészek egy régión belül éljenek az értékelt településsel. A zsűri tagja idén Dénes Ágnes, Balázs Boglárka, Nagy András és Gergely Éva.

A verseny „gazdája” az Európai Virágos Városok és Falvak Versenye, amely a kontinens legnagyobb múltra visszatekintő megmérettetése. Magyarország a turisztikai szakma kezdeményezésére 1990-től a közép-kelet-európai térségből elsőként csatlakozott az európai versenyhez, amelyen Gyula városa is nyert már aranyat.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

 

 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)