Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Korosztályos válogatottak között a gyulai atléták

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. július 10. 11:00
Korosztályos válogatottak között a gyulai atléták
Baka Szilvia, Kiss Petra Sára, Süli Richárd és Hegyesi János hazai és nemzetközi szinten is sikeres

Sikeres évet könyvelhet el a Gyulasport NKft. atlétika szakosztálya. Baka Szilvia, Kiss Petra Sára, Süli Richárd és Hegyesi János az országos versenyek mellett a korosztályos válogatott találkozókon is sikeresen bizonyítanak.

Baka Szilvia sérüléséből felépülve állt rajthoz

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Ahogy azt Kertes István, a Gyulasport NKft. ügyvezetője elmondta a gyulai atléták kiváló eredményekkel hívták fel a figyelmet a korosztályos nemzeti csapatoknál.

Az országos sikerek sorát a Kiss Petra Sára nyitotta meg, aki a Győrben zajló diákolimpia küzdelmekben ért el sporttörténelmi sikert. A május 29-én az atlétika többpróba csapatversenyén induló fürdővárosi atléta a 600 méteres síkfutás mindent eldöntő futamában a második helyen ért célba. A fiatal versenyző az eredményének köszönhetően meghívást kapott az U12-es válogatott keretébe is.

– A nyolc ország korosztályos válogatottjának csatájában Petra a 600 méteres síkfutás aranyérmes helyén végzett, ami kivételes eredménynek számít a gyulai atlétikai életben.

Ugyanezen a válogatott viadalon Hegyesi János kislabdahajításban utasította maga mögé a mezőnyt, ami ugyancsak kivételes eredmény, hiszen hosszú idő óta az első olyan kimagasló eredmény, amelyet nem futószámokban értek el a fürdővárosi atléták.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Az országos bajnokságok egyik legörömtelibb eredményét Baka Szilvia eredménye hozta, aki a Győrben megrendezett ifjúsági atlétikai bajnokságon szerepelt kiválóan. A június 16. és 17. között megtartott seregszemlén a gyulai versenyző a 3000 méteres síkfutást a negyedik helyen zárta. Szilvi eredménye azért is fontos a Gyulasport NKft. számára, mivel a fiatal atléta egy hosszú sérüléshullámból felépülve vett részt a versenyen.

– Ez az eredmény azt mutatta, hogy a helyes úton járunk, így az eredményei folyamatosan javulnak.

A Gyulasport NKft. egyik legnagyobb durranását Süli Richárd szállította, aki a Magyarország Junior és Utánpótlás Atlétikai Bajnokságán a bronzéremig száguldott. Kertes István tanítványa kiváló eredményével kiérdemelte a nemzeti csapat meghívóját, így a krakkói U23-as négy nemzet atlétikai viadalának 800 méteres mezőnyének tagjává válhatott.

A házigazda Lengyelország mellett Csehország, Szlovénia és Magyarország legjobb U23-as atlétáit felsorakoztató mezőnyben Ricsi a hetedik helyen ért célba.

GYULAI HÍRLAP • 2018. július 10. 11:00
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)