Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Másfél tonna romlott hússal kapcsoltak le egy teherautót

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. július 06. 14:35
Másfél tonna romlott hússal kapcsoltak le egy teherautót
A sofőr akár egymillió forint bírságot is kaphat

Akár egymillió forint bírságot is kaphat az a sofőr, aki másfél tonna romlott hústerméket szállított a teherautójában. A férfit a 46-os számú főút mellett ellenőrizték a NAV Békés megyei pénzügyőrei, mint kiderült, engedély és bejelentés nélkül végzett gazdasági tevékenységet.

Az adóhivatal pénteki közleményében azt írja, a különféle hústermékkel megrakott jármű tulajdonosa nem tudta igazolni az áru eredetét. A teherautóban nem működött a hűtőberendezés, a szállított hús elszíneződött, és erős szaga volt.

A sofőr elmondása szerint a raktérben csak állateledel volt, amit egy nagykereskedőtől vásárolt a barátjának, az áru eredetét azonban nem tudta igazolni, a barátot pedig nem akarta megnevezni. A vezetőfülkéből több papír került elő címekkel, nevekkel, az áru és a mennyiség feltüntetésével. Névjegykártyákat is találtak a pénzügyőrök, amelyeken a férfi kutya-macska eledelt árusító kis- és nagykereskedőként szerepelt. A tulajdonos elmondta: régebben vállalkozóként folytatott ilyen tevékenységet, de már visszaadta a vállalkozói igazolványát.

A NAV munkatársai az igazolatlan eredetű szállítmányról értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a húskészítmények azonnali megsemmisítéséről döntöttek. Mivel a sofőr adószám és bejelentés nélkül végzett adóköteles tevékenységet, akár egymillió forint mulasztási bírsággal is sújtható – olvasható a közleményben. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)