Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán járt a Magyar Kincsek programsorozat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2018. július 05. 14:15
Gyulán járt a Magyar Kincsek programsorozat
A Magyar Termék Nonprofit Kft. az ország kulturális, természeti és történelmi értekeit mutatja be a partnereinek

A Magyar Termék Nonprofit Kft. 2017-ben indította útjára a Magyar Kincsek programsorozatot. A cég partnereinek, a Magyar Termék védjegy használóinak egynapos kirándulásokon kiemelkedő kulturális, természeti, történelmi értékeket mutat meg. A sorozat júliusi helyszíne Gyula volt, ahová július 5-én érkeztek a vendégek.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A fürdővárosba látogató ötvenfős csapat a Gyulahús Kft.-nél járt üzemlátogatáson, ahol megismerhették az idén 150 éves gyulai kolbász elkészítésének módját. Ezután Daka Zsolt ügyvezető köszöntötte a kirándulókat. Megköszönte, hogy a Magyar Termék NKft. Gyula városát választotta a programsorozat júliusi állomásául.

A folytatásban Benedek Eszter, a Magyar Termék ügyvezetője tartott egy rövid prezentációt, amely során bemutatta a cég működését. Megtudtuk, hogy a céljuk a magyar termékek minősítése a fogyasztók körében.

2012-ben hozták létre a védjegyrendszerüket. A védjegyek csak ellenőrzött, a tanúsítási feltételeknek megfelelt termékeken szerepelhetnek, jelenleg 161 védjegyhasználó közel négyezer termékén találhatók meg.

 

Daka Zsolt

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az ügyvezető kiemelte, hogy alapítottak egy kereskedelmi nívódíjat is, amelyet a magyar termékek iránt legelkötelezettebb kereskedőnek vagy üzletláncnak fognak odaítélni a közeljövőben, valamint hamarosan bevezethetik a Kiváló Termék védjegyet is.

A Gyulahús Kft.-nél tett látogatás után a csoport hajóval barangolta be a Körösöket, meglátogatta a Százéves cukrászdát, a délután folyamán pedig solymászbemutatón vett részt, és megtekintette az Almásy-kastélyt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)