Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Magyar siker a V4-ek rendőreinek versenyén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2018. július 01. 10:30
Magyar siker a V4-ek rendőreinek versenyén
Rendőrségi hírek Békés megyéből

A visegrádi országok közterületi szolgálatot támogató, megerősítő rendőri egységeinek rendeztek meghívásos versenyt június 26. és 28. között Szlovákiában. Magyarország képviseletében az Országos Rendőr-főkapitányság a szakterület 2017-ben megrendezett országos bajnokságán győztes Békés megyei „Körös” Közterületi Támogató Alosztály csapatát nevezte be a megmérettetésre.

 

Forrás: Police.hu

A négyes felkészülését a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság lőkiképzője, Csomán János r. főtörzszászlós, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon pedig Göblyös Sándor r. százados segítette. A tíz csapat részvételével lezajlott verseny feladatai a rendőrök fizikai állóképességét és koncentrációs képességét is próbára tették. A különböző gyakorlatokat gyorsan, ugyanakkor pontosan kellett végrehajtaniuk. Jelentős erőnléti megterhelés után, illetve mozgó járműből is lőttek különböző célpontokra. A kitett lehetséges célok közül másodpercek alatt kellett kiválasztaniuk azokat, amelyekre lövést lehetett leadni.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság „Körös” Közterületi Támogató Alosztályának vezetője, Ágota László r. őrnagy vezetésével versenyző csapat mind az öt helyszínen, az akadálypályákon és a lőgyakorlatokon is jól teljesített.

Az összesített pontszámok alapján a Névery Gyula r. törzsőrmester, Baukó Balázs r. törzsőrmester, Körömi Ferenc r. törzsőrmester és Ács Richárd r. törzsőrmester alkotta magyar egység a harmadik helyen végzett. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)